Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

07. 05. 2024. 08:19 >> 08:54
Čitaj mi:

denveru klizi šampionski prsten

Minesota demolirala Denver, Vulvsi vode 2:0

Minesota je još više bila ubjedljivija u drugom meču polufinala Zapada, porazila je Denver 106:80 i pokazala da se ozbiljno bori za šampionski prsten.

Od samog početka meča košarkaši Denvera djelovali su izgubljeno na terenu. Čvrsta odbrana Minesote natjerala ih je na veliki broj izgubljenih lopti i očajan procenat šuta. 

Teško će Denver ovakvom igrom moći da se suprotstavi najboljoj odbrani NBA lige, a slijede dvije utakmice u Minesoti.

Najefikasniji u timu pobjednika su bili Karl-Entoni Tauns i Entoni Edvards sa po 27 poena (Edvards u prvom meču dao 43).

Rudiju Goberu je dozvoljeno da izostane jer je postao otac.

Najbolji igrač šampiona Nikola Jokić je tek u 28. minutu postao dvocifen kada je sa linije penala ubacio 10. poen.

Jokić nije imao rješenje za Neza Rida, piluvrijeme je završio sa osam poena, šest skokova i sedam asistencija dok je na kraju meča imaoučinak od 16 poena, 16 skokova i osam asostencija. Ali nevidljiv jer nije imao nikakav uticaj na igru svog tima.

U Denveru je najviše postigao Aron Gordon  30 poena .

Nikola Jokić pohvalio je ekipu Minesote. 

"Cijele sezone igraju dobro, pogotovo odbranu. Čitava petorka je agresivna, znaju šta rade. Zato je teško pogoditi protiv njih. Nadam se da ćemo se boriti i da ćemo vratiti brejk", rekao je Jokić na konferenciji za medije. 

Zatim je Nikola dobio i pitanje da objasni šta se dešavalo.

" Teška utakmica za nas, ne mogu da kažem da su nas iznenadili jer nisu radili ništa novo. Cijele sezone su takvi. Nismo mogli da pronađemo lake šuteve, dok oni jesu i pogađali su. Mi smo šutirali samo 34 odsto. Njihova odbrana i taj tim kako su napravljeni, gdje su svi dugački i mogu da preuzimaju u odbrani" , zaključio je srpski centar. 

Nagetsi već u subotu imaju priliku da izjednače rezultat u seriji, koja se igra na četiri dobijene.

Košarkaši Njujork Niksa pobijedili su Indijana Pejserse 121:117 na startu polufinalne serije Istočne konferencije, a do pobjede ih je predvodio Džejlen Branson sa 43 poena i koji je na utakmici ušao u istoriju.

To je bila njegova četvrta uzastopna utakmica sa 40+ poena u plej-ofu, pridruživši se samo Majklu Džordanu , Džeriju Vestu i Bernardu Kingu.

Branson je ubacio 210 poena u posljednjih pet utakmica, što je najviše u tom periodu u plej-ofu od Majkla Džordana 1993. On takođe ima drugi najbolji plej-of meč sa 40 poena u istoriji Niksa.

Kod Indijane najbolji je bio Tarner sa 23 poena.

Njujork će ponovo biti domaćin druge utakmice serije protiv Indijane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније