Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

09. 08. 2015. 19:12 >> 19:01

SP - KAZANJ

Kineskinje osvojile zlato u štafeti

Kineske plivačice osvojile su danas zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara mješovito na Svjetskom prvenstvu u ruskom gradu Kazanju.

Kineskinje su pobijedile rezultatom tri minuta, 54 sekunde i 41 stotinka. Za Kinu su plivale Fu Janhui, Si Đinglin, Lu Jing i Duo Sen.

Drugo mjesto zauzele su Šveđanke sa zaostatkom od 0,83 sekunde, a plivale su u sastavu Mišel Kolman, Dženi Johanson, Sara Sjostrom i Lusi Henson.

Bronzanu medalju osvojile su reprezentativke Australije sa zaostatkom od 1,15 sekundi. Za Australiju su nastupile Emili Sibom, Tejlor Mekion, Ema Mekion i Bronte Kembel.

Američka štafeta osvojila zlato na 4x100 metara mješovito 

Američki plivački reprezentativci osvojili su danas zlatnu medalju u štafeti 4 x 100 metara mješovito.

Američka štafeta osvojila je zlato rezultatom tri minuta, 29 sekundi i 93 stotinke. Amerikanci su nastupili u sastavu Rajan Marfi, Kevin Kordes, Tom Šilds i Nejtan Edrijen.

Drugo mjesto zauzeli su Australijanci sa 0,15 sekundi zaostatka. Oni su nastupili u sastavu Mičel Larkin, Džejk Pakard, Džejden Robert Hedler i Kameron Mekevoj.

Bronzanu medalju osvojili su Francuzi sa zaostatkom od 0,57 sekundi. "Trikolori" su nastupili u sastavu Kamil Lakor, Đakomo Dortona Peres, Mehdi Metela i Fabijen Žilo.

Katinka Hosu osvojila zlato na 400 metara mješovito

Mađarska plivačica Katinka Hosu osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara mješovito.

Hosu je pobijedila rezultatom četiri minuta, 30 sekundi, 39 stotinki. Ona je do posljednjih 100 metara i slobodnog stila plivala brže od svjetskog rekorda za skoro četiri sekunde, ali nije uspjela da popravi rezultat Kineskinje Je Siven.

Amerikanka Maja Di Rado osvojila je srebrnu medalju sa 1,32 sekunde zaostatka, a treća je bila Kanađanka Emili Overholt sa zaostatkom od 2,13 sekunde.

Gregorio Paltrinijeri osvojio zlato na 1.500 metara slobodno

Italijanski plivač Gregorio Paltrinijeri osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 1.500 metara slobodno.

Paltrinijeri je trku završio za 14 minuta, 39 sekundi i 67 stotinki, što je novi evropski rekord.

Drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Konor Džeger sa zaostatkom od 1,53 sekunde, a treći je bio Kanađanin Rajan Kokrejn sa zaostatkom od 11,41 sekundi.

Najveći favorit za zlato, svjetski rekorder i olimpijski šampion Sun Jang iz Kine nije se pojavio na startu trke i još nije poznato zbog čega se nije takmičio.

Sun je u Kazanju osvojio zlatne medalje na 400 i 800 metara, a drugi je bio na 200 metara slobodno.

On je prošle godine bio suspendovan zbog dopinga.

Bronte Kembel osvojila zlato i na 50 metara slobodno

Australijska plivačica Bronte Kembel osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 50 metara slobodno.

Kembel je pobijedila rezultatom 24,12 sekundi. Ona je u Kazanju osvojila i zlato na 100 metara slobodno i tako spojila pobjede u dve najkraće discipline.

Holanđanka Ranomi Kromoviđođo osvojila je srebrnu medalju sa 0,10 sekundi zaostatka, dok je treća kroz cilj prošla Šveđanka Sara Sjostrom sa zaostatkom od 0,19 sekundi.

Daija Seto osvojio zlato na 400 metara mješovito

Japanski plivač Daija Seto osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara mješovito.

Seto je pobijedio rezultatom četiri minuta, osam sekundi, 50 stotinki.

Drugo mjesto zauzeo je David Verazto sa zaostatkom od 1,40 sekundi, a treći je bio Amerikanac Čejs Kaliz sa 1,55 sekundi zaostatka.

Dženi Johanson osvojila zlato na 50 metara prsno

Švedska plivačica Dženi Johanson osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 50 metara prsno.

Johanson je pobijedila rezultatom 30,05 sekundi.

Srebrnu medalju osvojila je Alija Etkinson sa 0,06 sekundi zaostatka, a treće mjesto zauzela je Julija Efimova sa zaostatkom od 0,08 sekundi.

Kamil Lakor osvojio zlato na 50 metara leđno

Francuski plivač Kamil Lakor osvojio je danas zlatnu medalju na 50 metara leđno.

Lakor je pobijedio rezultatom 24,23 sekunde.

Drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Met Grevers sa zaostatkom od 0,38 sekundi, a bronzanu medalju osvojio je Australijanac Ben Trefers sa 0,46 sekunde zaostatka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније