Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

23. 07. 2019. 18:27 >> 18:25

LITVANAC DISKVALIFIKOVAN

Sun Jang stigao drugi, ali osvojio zlato na 200 slobodno

Kineski plivač Sun Jang osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Kvandžuu.

Sun Jang je osvojio zlato iako je do cilja stigao kao drugi. Naime, Litvanac Danas Rapšis je diskvalifikovan zbog pogrešnog starta pa je najsjajnije odličje pripalo Kinezu.

On je trku završio za minut i 44,93 sekunde.

Japanac Kacuhiro Macumoto osvojio je srebro, dok su Rus Martin Maljutin i Britanac Dankan Skot "podijelili" bronzu.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika Skot nije želio da pruži ruku Sun Jangu, kao ni da se fotografiše s njim. Skot se tako solidarisao s Australijancem Markom Hortonom koji je prije dva dana bojkotovao ceremoniju dodjele medalja na 400 metara slobodnim stilom.

Amerikanka Lili King osvojila je zlatnu medalju u disciplini 100 metara prsno ispred Ruskinje Julije Efimove i Italijanke Martine Kararo.

Bez trostruke svjetske šampionke u bazenu, Amerikanke Kejti Ledeci, zlato u trci na 1.500 metara pripalo je Simoni Kvadareli iz Italije.

Kanađanka Kajli Mas osvojila je zlato u trci na 100 metara leđno, dok je u konkurenciji muškaraca u istoj disciplini trijumfovao Kinez Su Đijao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније