Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

12. 09. 2020. 23:34   >>  23:43

ŠAMPIONAT U ŠAHU

Đukić zadržao maksimalan učinak

Partijama drugog i trećeg kola, nastavljen je 72. šampionat Crne Gore u šahu.

Branilac titule i prvi favorit po rejtingu, velemajstor Nikola Đukić zadržao je maksimalan učinak. U drugom kolu je kaznio pasivnu igru FIDE majstora iz Bijelog Polja, Armina Mušoviča, da bi u popodnevnom kolu nakon neprecizne igre, Aleksandar Tomić morao čestitati standardnom prvotimcu podgoričke Budućnosti.

Standardni reprezentativac Blažo Kalezić je prvo savladao Dragana Popadića, da bi se u popodnevnom kolu saglasio na remi u partiji sa aktuelnim prvakom svijeta za slabovide i slijepe šahiste Predragom Nikačem, koji je stiče se utisak lako izjednačio poziciju, crnim figurama u sicilijanskoj odbrani.

Luka Drašković i Bogdan Podlesnik su odigrali zanimljivu partiju u trećem kolu, koja je okončana remijem, pa su poput Kalezića i Nikača nakon dvije pobjede, na svoj konto dodali po pola poena, baš kao i FIDE majstor iz Bara Miloš Pečurica.

U grupi igrača sa 2,5 poena su velemajstor Dragiša Blagojević, koji je iskoristio prednost početnog poteza protiv Aleksandre Milović i još jedan igrač Budućnosti, mladi Andrej Šuković koji je u omladinskom derbiju savladao Vuka Miletića iz Nikšića. Međusobni duel Blagojevića i Šukovića u drugom kolu je okončan remijem, posle duge borbe.

U grupi igrača sa 2 poena su pomenuti Mušović i Tomić, kao i mladi talentovani Cetinjanin Milo Pobor, predsjednik Šahovskog Savez Crne Gore Jovan Milović i Nenad Karišik.

Sjutra su na programu dva kola, a u prvom nas očekuju zanimljivi dueli, na prvoj tabli ljubitelji šaha imaće priliku da prate velemajstorski derbi Đukić-Blagojević, na drugoj intermajstorski derbi Drašković-Nikač, dok će mladi FIDE majstori Šuković i Pečurica tražiti svoju šansu protiv iskusnih internacionalnih majstora Kalezića, odnosno Podelsnika.

Treće kolo je na programu u 09:30h, a partije se mogu pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore sahcg.me.

Tabla nakon 3 kola:
1. Đukić 3 poena
2.-8. Nikač, Blagojević, Drašković, Kalezić, Šuković, Podlesnik, Pečurica 2,5 poena
9.-13. Tomić, Mušović, Karišik, Pobor Milo i Milović 2 poena

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније