Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

06. 10. 2020. 14:02 >> 14:02

PLANIRANI REZOVI

MOK pokušava da smanji budžet za Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i lokalni organizatori pokušavaju da "pojednostave" Olimpijske igre u Tokiju, uz cilj da se uštedi novac u organizaciji jednih od najskupljih Igara u istoriji.

Očekuje se da će Izvršni odbor MOK danas razmotriti planirane rezove, koji obuhvataju 50 promjena, ali ne i promjenu broja takmičara i sportova. Očekuje se da će na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama u Tokiju nastupiti 15.400 sportista i da nijedan sport neće biti izbačen iz takmičenja.

Takođe, ne bi trebalo da bude izmjena ni za ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, štafetu olimpijske baklje, borilišta i susjedna područja.

Neki od predloženih rezova uključuju i manji broj ukrasnih banera, smanjenje broja delegacija za 10 do 15 odsto, manje šatl autobusa i ugostiteljskih područja, obustavu proizvodnje maskote takmičenja i otkazivanje dobrodošlice reprezentacija.

Olimpijske igre trebalo je da se održe ovog ljeta, ali su pomjerene za godinu dana zbog pandemije korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније