Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

24. 12. 2020. 11:23   >>  11:25

NAJPERSPEKTIVNIJI U 2020.

Milić i Vukčevićeva najbolji domaći odbojkaši

Odbojkaški savez Crne Gore izabrao je najbolje i najperspektivnije u 2020. godini. Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2020. godinu izabran je Blažo Milić iz Odbojkaškog kluba “Budva”, dok je najbolja odbojkašica Nevena Vukčević, odbojkašica "Galeba". Po mišljenju klubova u domaćem prvenstvu nagradu za najboljeg trenera dobio je Balša Radulović, nekadašnji trener Budućnost Volej Bemaxa.

Shodno Pravilniku o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih koji je nedavno usvojen, glasanjem odbojkaških klubova birani su odbojkaši, odbojkašice i treneri koji su obilježili 2020.godinu.

“Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2020. godinu izabran je Blažo Milić iz Odbojkaškog kluba “Budva”, koji je osvojio najviše glasova klubova. Milić je prethodne sezone osvojio Kup i prvenstvo Crne Gore sa ekipom “Budva”, a imao je više glasova od Milutina Pavićevića, Ivana Zvicera i Aleksandra Milivojevića, takođe članova OK Budva”, navodi se u saopštenju.

Za najboljeg odbojkaša u inostranstvu za 2020. godinu izabran je Vojin Ćaćić, član grčkog Panatinaikosa.

“Ćaćić je u prethodnoj sezoni osvojio Kup i Prvenstvo Grčke sa Panatinaikosom, što su ovom klubu prvi trofeji nakon deset godina, a kapiten naše reprezentacije je imao veoma zapaženu ulogu u osvajanju tih trofeja. On je imao više glasova od drugog kandidata Marka Bojića, člana franuskog Nansija”, saopštili su iz OSCG.

Za najperspektivnijeg odbojkaša za 2020.godinu izabran je Vukašin Cimbaljević, član OK “Galeb”, koji je imao više glasova od prošlogodišnjeg nosioca ovog priznanja, Matije Ćinćura, člana podgoričke Budućnosti Volej Bemax.

“Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkaše u 2020.godini izabran je Balša Radulović, nekadašnji trener Budućnost Volej Bemaxa, koji je osvojio više glasova od Predraga Ćorluke, trenera Mediterana, Miodraga Peroševića, trenera Sutjeske i Zorana Vukčevića, sadašnjeg trenera Budućnosti Volej Bemax”, navodi se u saopštenju.

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2020.godinu izabrana je Nevena Vukčević, odbojkašica Galeba, koja je imala glas više od Dušanke Petrović, odbojkašice Luke Bar. Vukčević je ove godine osvojila Kup Crne Gore sa ekipom Galeba.

2Za najbolju odbojkašicu u inostranstvu za 2020.godinu izabrana je Saška Đurović, odbojkašica Tenta (Srbija). U konkurenciji za ovo priznanje bile su još i Nikoleta Perović, Tatjana Bokan i Andrea Laković, ali je Đurović dobila najviše glasova odbojkaških klubova”, kazali su iz OSCG.

Nakon dva kruga glasanja, za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore za 2020.godinu izabrana je Simona Petranović, odbojkašica Galeba, koja je imala glas više od Majde Čakar, odbojkašice Rudara.

“Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkašice za 2020.godinu izabran je Nikola Masoničić, trener Galeba, koji je imao više glasova klubova od Vladimira Milačića, trenera Luke Bar”, kazali su oni.

Odbojkaški savez Crne Gore zbog trenutne epidemiološke situacije u državi, ali i zbog mjera Ministarstva zdravlja, neće organizovati tradiocionalnu dodjelu godišnjih priznanja najboljima, već će se priznanja dobitnicima uručiti u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore u ponedeljak, 28.decembra 2020.godine. Ovom prilikom biće uručeni i pehari osvajačima Prve muške i ženske lige za sezonu 2019/2020, ekipama Budve i Luke Bar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније