Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

07. 07. 2021. 13:05 >> 13:06

AUTOMOBILIZAM

Kotor spreman da ugosti najbolje sportske vozače

Očekuje se da će na Međunarodnoj brdskoj auto trci "Kotor 2021" učestvovati stotinak majstora sportske vožnje iz desetak država. Takmičenje će se bodovati za šampionat CEZ-a, prvenstva Crne Gore i Hrvatske i Kup Kotora. "Kao i uvijek bićemo odlični organizatori", poručuje Marko Bukilica, direktor AMD Kotor.

Nakon godine predaha zbog pandemije korona virusa atraktivna staza Kotor -Trojica biće za vikend poprište na kojem će svoje majstorije demonstrirati automobilisti iz desetak država. Organizatori iz kotorskog auto-moto društva i Auto i karting saveza Crne Gore najavljuju jedno od najmasovnijih takmičenja posljednjih sezona i učešće stotinak domaćih i inostranih sportskih vozača.

"Zasad imamo prijavu 70 takmičara, ali znajuči da se dobar dio vozača priljavljuje u finišu predvidjenog roka očekujemo stotinu, pa možda i više učesnika. Svi su se uželjeli nadaleko čuvene kotorske trke koja će se i ovoga puta bodovati za šampionat Centralno evropske zone u kome učestvuju automobilisti iz 14 država, zatim prvenstva Crne Gore i Hrvatske, te za Kup Kotora. Očekujemo goste iz Italije, Mađarske, Poljske, Slovenije,Hrvatske, Bosne i Hercegovine i još nekih zemalja", ističe Marko Bukilica, direktor AMD Kotor.

I ove godine domaćini posebnu pažnju posvećuju bezbjednosti samih takmičara ali i brojnih gledalaca koji će biti pokraj staze.

"To nam je na prvom mjestu, zato smo i znatno povećali broj sudija, redara i pripadnika Policije. Prepoznati smo kao uspješni organizatori i želimo da nastavimo u tom ritmu. Jer, cilj nam je da uskoro na našu stazu dovedemo i učesnike najjačeg šampionata Evrope. Zasad tu su predstavnici CEZ-a a da bismo mogli da konkurišemo za domaćinstvo najboljim evropskim vozačima potrebno je da malo produžimo stazu i da uložimo dodatne napore i sredstva na popravku kolovoza. Očekujemo i pomoć države, jer sredstva od Opštine Kotor nijesu dovoljna za organizaciju ove trke koja košta oko 40 hiljada eura. Dobili smo pomoć grada ali fali sponzora da zatvorimo finansijsku konstrukciju. Nadam se da će brojni ljubitelji automobilizma kroz kupovinu ulaznica pomoći organizaciju ove prestižne sportske i turističke manifestacije", ocjenjuje Bukilica.

Tehnički pregled prijavljenih vozila je u petak, u subotu će se od 12 do 16 sati voziti dvije trening vožnje, dok će nedjeljna trka startovati u 11 sati (takodje sa dvije vožnje).

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније