Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

П.Р.

21. 09. 2022. 12:35 >> 15:42

JAKŠIĆ ZA TVCG

Tri dana putovao do životnog cilja

Kotorski sportski vozač, trostruki šampion CEZ-a i šampion Prvenstva Evrope u generalnom plasmanu i u Grupi 4 Vasilije Jakšić je kazao za TVCG da bi trebalo dosta da se poradi na automobillizmu kao sportu u Crnoj Gori, jer je, kako navodi, zanemaren i zapušten. Dodaje da u Kotoru postoje idealni uslovi da se održi evropska trka.

Jakšić je, gostujući u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro", kazao da je do svog cilja došao preko mnogo trnja i kamenja.

"Evropska scena je san svakog automobiliste. Organizacija je na zavidnom nivou. Voziti na trci u Portugalu sa oko 95 hiljada gledalaca je ispunjenje mog životnog sna", istakao je Jakšić.

On je kazao da je sa timom od Kotora do Portugala putovao tri dana.

"Iz mog rodnog grada do Portugala je oko 3.500 kilometara. Dva dana nijesam mogao sebi da dođem. Bilo je naporno, ali jako sam ambiciozan. Imao sam svoj cilj i nije moglo ništa da me spriječi da dođem do uspjeha", objasnio je Jakšić.

"Kotor ima idealne uslove za evropsku trku"

Jakšić smatra da u Crnoj Gori postoje uslovi da se održi evropska trka.

"U Kotoru su idealni uslovi za vozače i publiku, gđe se sa staze pruža predivan pogled na Bokokotorski zaliv. Ali, mislim da u ovom momentu Crna Gora još uvijek nije spremna za takve manifestacije. Trebalo bi dosta da se poradi na automobillizmu kao sportu jer je dosta zanemaren i zapušten. O tome govori činjenica da sam ove godine imao skoro nijesam imao podršku države, jer postoje odreženi problemi u savezu", ocijenio je Jakšić.

"Još uvijek nijesam svjestan da nema Nikole Asanovića"

Jakšić je međunarodni uspjeh posvetio tragično preminulom kolegi Nikoli Asanoviću.

"Strašno težak udarac za porodicu Asanović, sve ljubitelje automobilizma i mene kao njegovog najvećeg rivala. Nikola i ja smo se takmičili prethodnih godina i na stazi bili ljutiti rivali, a van nje veliki prijatelji. Još uvijek nijesam svjestan da ga nema. Najmanje što sam mogao da uradim je da posvetim osvojenu titulu njemu i da ću ga čuvati od zaborava. To je nešto što sam iskreno osjećao i on to zaslužuje, jer je bio, pored toga što je bio dobar vozač, veliki čovjek. Teško je pomiriti se sa činjenicom da ga nema", kazao je Jakšić.

On je apelovao na sve mlade vozače u saobraćaju da poštuju propise. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније