Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В.

30. 09. 2022. 19:09 >> 19:09

AFERA

Šahovska federacija će ispitati optužbe svjetskog prvaka

Međunarodna šahovska federacija (FIDE) saopštila je da će formirati komisiju koja će ispitati optužbe svjetskog prvaka Magnusa Karlsena da je američki šahista Hans Niman varao.

"Vijeće će osigurati poštenu presudu, štiteći prava obje strane tokom istrage," navela je Šahovska federacija.

Komisiju će činiti tri osobe.

Slučaj je počeo nakon što je Niman u trećem kolu Sinkefild kupa s crnim figurama pobijedio peterostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Karlsena.

Norvežanin se dan kasnije povukao s turnira, a odbio je da iznese svoje stavove o tom meču, jer mu, kako je istakao prijete "velike nevolje"..

Nakon 15 dana, žrijeb ih je opet spojio na Julius Baer kupu. Karlsen je kao crni povukao jedan potez, a već nakon Nimanovog drugog se isključio iz prenosa i time predao partiju.

Karlsen je u ponedjeljak rekao kako vjeruje da je Niman "varao više, i to u novije vrijeme, nego što je javno priznao."

Amerikanac je, još kao 12-godišnjak i 16-godišnjak varao u onlajn šahu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније