Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

П.Р. [ Beta ]

01. 10. 2022. 17:56   >>  17:53

FORMULA 1

Lekler na pol poziciji u trci u Singapuru

Vozač Ferarija Šarl Lekler starotvaće sa prve pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama.

Lekler je do pol pozicije došao rezultatom 1:49,412 minuta. To je njegova 18. pol pozicija u karijeri.

Drugi je bio vozač Red Bula Serhio Peres sa 0,022 sekunde zaostatka, a sa trećeg mjesta startovaće sedmostruki svjetski šampion Luis Hamilton, koji je od Leklera bio sporiji 0,054 sekunde.

U posljednjim minutima kvalifikacija na prvom mjestu mijenjali su se Lekler, Hamilton i Fernando Alonso, a u samoj završnici od brzog kruga odustao je vodeći u generalnom plasmanu Maks Verstapen iz Red Bula, pa će startovati sa osmog mjesta. Ekipa ga je odmah pozvala u boks, a on je bio ljut i putem radija uz psovke je pitao o čemu se radi.

Vozač Ferarija Karlos Sainc bio je četvrti u kvalifikacijama, peti je bio Fernando Alonso iz Alpina, a šesti Lando Noris iz Meklarena. Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli bio je sedmi, deveto mjesto zauzeo je Kevin Magnusen iz Hasa, a 10. mjesto Juki Cunoda iz Alfa Taurija.

Vozač Mercedesa Džordž Rasel počeće trku sa 11. mjesta, Lens Strol iz Aston Martina sa 12. a Mik Šumaher iz ekipe Has sa 13. Četvorostruki svjetski prvak Sebastijan Fetel iz Aston Martina startovaće sa 14. mjesta, a slijedi ga dvojac Alfa Romea Gvanju Džou i Valteri Botas.

Trku će sa 17. mjesta početi Danijel Rikardo iz Meklarena, a sa začelja vozači Vilijamsa Aleksandar Albon i Nikolas Latifi.

Ulična trka na stazi Marina Bej vozi se u nedjelju od 14 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније