Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г.

31. 01. 2023. 14:34 >> 18:14

NA SVEČANOSTI

Bokserski savez Crne Gore uručio priznanja najboljima za 2022. godinu

Crnogorska reprezentativka i članica Budve Bojana Gojković je najbolja bokserka u godini za nama.

Ona je u prvoj seniorskoj sezoni boksovala u dva finala i osvojila srebrne medalje na Evropskom prvenstvu i Mediteranskim igrama.

"Naporno sam prošle godine radila, očekivala sam medalju. Ovo je veliki uspjeh za mene. Prošla godina je bila najuspješnija do sada, tako da sam presrećna i prezadovoljna. Predstoje mi pripreme za Svjetsko prvenstvo sredinom marta i to mi je u fokusu", izjavila je Gojković

Za najboljeg boksera proglašen je Stefan Savković (BK Budva).

"Znači mi dosta, vidim da svi prate i da nas podržavaju u tome što radimo. Definitivno srebro na Mediteranskim igrama me je preporučilo da budem najbolji senior. Da pomenem "zlatni gong" koji sam osvojio u Makedoniji i brojni turniri gdje sam uzeo zlato", kazao je Savković

Najbolji trener je Nikola Ružić, takođe iz BK Budva, koji je proglašen za najbolji klub u godini za nama.

Predsjednik Bokserskog saveza Aleksandar Klemenko kazao je da je ponosan na ostvarene rezultate u periodu od kada je na čelu te asocijacije.

"Planiramo da nastavimo u istom tempu, čeka nas mnogo izazova. Imamo velike ambicije, čekaju nas kvalifikacije za Olimpijske igre, dva svjetska prvenstva, šampionat Evrope. Dosta aktivnosti, a rezultati stižu zahvaljujući velikom radu trenerima, takmičarima i podršci Ministarstva sporta i Crnogorskog olimpijskog komiteta", rekao je Klemenko.

Najbolji mladi bokser je član BK Bijelo Polje Mirko Šarčević, dok je u konkurenciji juniora priznanje pripalo Marku Raičeviću, članu BK Nikšić.

Najbolji pionir je Strahinja Mrdak (BK Budva), najbolji školarac Vasilije Kujundžić (BK Budva), dok je najbolja školarka Adila Mušović (BK Fenix)

Najbolji sportski radnik je IBA i EUBC supervizor Dragoljub Radović, a najbolji sudija Đorđije Perović.

Upravi odbor odlučio je da posebne plakete i priznanja dodijeli svim osvajačima medalja na velikim takmičenjiima u 2022. godini.

Priznanja su dobili Bojana Gojković (srebrna na EP i Mediteranskim igrama), Tamara Radunović (bronzana na EP), Stefan Savković (srebrni na Mediteranskim igrama), Petar Marčić (bronzani na Mediteranskim igrama i Mirko Šarčević (bronzani na Prvenstvu Evrope za mlade).

Plaketom za veliki doprinos u očuvanju i razvoju boksa nagrađen je Dragan Đuričković, direktor reprezentacije.

Upravni odbor namijenio je plakete za veliku podršku u razvoju boksa u 2022. godini ministru sporta i mladih Vasiliju Laloševiću, ministru finansija Aleksandru Damjanoviću i predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanu Simonoviću.

Uručene su i plakete za veliku pomoć u organizaciji Prvenstva Evrope za seniorke predsjedniku opštine Budva Milu Božoviću i učešću BK Nikšić u Regionalnoj ligi prvom čovjeku Opštine Nikšić, Marku Kovačeviću.

Plaketa za veliki doprinos u popularizaciji i razvoju ženskog boksa pripala je Mariji Čivović, predsjednica EUBC komisije za ženski boks.

Uručene su i zahvalnice za medijsku podršku u 2022. godini.

Priznanja su uručena na svečanosti u Univerzitetskom Sportskom centru u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније