Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.К. [ Beta ]

03. 02. 2023. 12:19 >> 12:18

OI PARIZ

Olimpijski plamen svoj put u Francuskoj počinje u Marseju

Put olimpijskog plamena u Francuskoj, uoči Olimpijskih igara u Parizu, počeće u proljeće 2024. godine u Marseju, saopštili su danas organizatori.

Predsjednik organizacionog odbora Igara u Parizu rekao je da je to je bio prilično jasan i očigledan izbor.

Olimpijske igre u Parizu održavaju se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Marsej će tokom Igara biti domaćin jedriličarskih takmičenja, kao i deset utakmica fudbalskog turnira u obje konkurencije.

"Marsej su osnovali Grci koji su došli iz Fokeje prije 2.600 godina. Tražeći da dočekamo plamen na našoj obali, željeli smo da se ponovo povežemo sa velikom istorijom deljenja, bratstva, različitosti i solidarnosti", rekao je gradonačelnik Marseja Benua Pajan.

Olimpijski plamen će prethodno tradicionalno biti zapaljen u drevnoj Olimpiji u Grčkoj. Kompletan put olimpijske baklje do Pariza, trebalo bi da bude objavljen krajem maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније