Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р.

03. 02. 2023. 16:38 >> 16:39

U NjUJORKU

Red Bul predstavio novi bolid

Američki proizvođač Ford, vraća se u Formulu 1 poslije više od dvije decenije.Ford se povukao iz Formule 1 2004. godine, a danas je potvrđen povratak, ali od sezone 2026/2027.Svečanost predstavljanja novog bolida Red Bula održana je u Njujorku.

Ford je i pored velike pauze u najbržem karavanu i dalje treći najuspješniji proizvođač motora, sa čak 13 titula šampiona vozača.

Iz Forda su naveli da je porast interesovanja za Formulu 1 u Americi, bio povod za ovu odluku uz posvećenost Formule 1 programima održivosti i sve većoj upotrebi električne energije..

„Ovo je početak novog, uzbudljivog poglavlja u Fordovoj istoriji koju je započeo moj pradeda. Ford se vraća i donosi svoju tradiciju inovacija na jednu od najvećih pozornica na svetu“, rekao je Bili Ford.

Ford će praviti pogonske jedinice za Red Bul, a vijest je objavljena u Njujorku na predstavljanju novog bolida Red Bula za sezonu 2023.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније