Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.К. [ Mina ]

10. 02. 2023. 22:07 >> 22:01

PRVENSTVO U ŠAHU

Drašković preuzeo vrh

Najmlađi crnogorski velemajstor, Luka Drašković, preuzeo je prvo mjesto nakon šestog kola 75. Pojedinačnog prvenstva Crne Gore u šahu.

On je večeras bijelim figurama savladao, vodećeg uoči šestog kola, Nebojšu Nikčevića i preuzeo čelnu poziciju na tabeli.

"Viđena je velika borba, a Drašković je u dvosjekloj poziciji uspio prvo da osvoji pješaka, a zatim je svojim topovima zauzeo protivnički sedmi red. Nikčević je pokušao da sa dva topa parira protivničkoj dami, ali ipak Drašković je bio na visini zadatka i osvojio poen koji ga je doveo na čelo tabele", saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Drašković se izdvojio na vrhu sa pet poena, a slijedi grupa od osam igrača sa pola poena zaostatka.

Velemajstori Dragiša Blagojević i Pavel Anisimov su brzim remijem zadržali šanse za najveći plasman.

Oni su se u gledalište preselili nakon desetak odigranih poteza.

U jednoj od najborbenijih i najkvalitetnijih partija šampionata, Miloš Pečurica i Blažo Kalezić su remizirali.

"Pečurica je sjajno tretirao otvaranje i stekao veliku prednost. Kalezić je nalazio neugodne odbrane i u momentu kada je Pečurica bio dobijen, grubo je pogriješio. Kalezić nije propustio priliku da remizira vječitim šahom", piše u saopštenju.

Slavio je Andrej Šuković bijelim figurama protiv Veljka Šćekića i priključio se grupi igrača sa 4,5 poena, baš kao i kadet Peko Đurović koji je savladao intermajstora Bogdana Podlesnika.

Đurović trenutno zarađuje 100 poena rejtinga!

Najduže za tablom su ostali Denis Kadrić i Božidar Kisić, kao i Aleksandar Tomić i Vuk Miletić.

Nikšićki derbi donio je veliku borbu, a Tomić je propustio pred prvu vremensku kontrolu da partiju riješi u svoju korist.

Miletić se branio u zanimljivoj završnici, koja je igrana do golih kraljeva pa je ova partija okončana remijem.

Sjutra je na programu sedmo kolo u kome se izdvajaju dueli: Kadrić - Drašković, Kalezić - Anisimov, Blagojević - Đurović, Nikčević- Šuković, Draganić - Pečurica, Mušović - Tomić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније