Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Glavni Grad ]

13. 03. 2023. 18:58 >> 18:58
1

NASTAVAK POPULARIZACIJE

Glavni grad fudbalskim klubovima donirao šest stolova za Tekbol

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada donirao je stolove za šest stadiona u Podgorici, koje će koristiti članovi sedam klubova iz Druge lige i Srednje regije FSCG. Na taj način nastavljena je popularizacija tekbola kao urbanog sporta, usko povezanog sa fudbalom i promocijom zdravih stilova života.

Podsjećamo da je Glavni grad u prethodnom periodu na više lokacija u gradu postavio stolove za tekbol, nakon čega je raspisan i javni poziv za nabavku novih stolova vrijednosti 10.000 eura. Nakon uspješno sprovedene procedure, šest novih stolova je donirano klubovima koji imaju svoj stadion, odnosno mogućnost da iste u svojim prostorijama skladište i čuvaju, dok će dva stola biti postavljena na lokacijama koje, shodno zahtjevima sugrađana, odredi Agencija za stanovanje Glavnog grada.

Fudbalski drugoligaši Podgorica, Mladost Donja Gorica i Kom, kao i trećeligaši Titograd, Zabjelo, Crvena Stijena i Drezga na svojim stadionima od danas imaju tekbol stolove, brendirane obilježjima klubova.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić, kazao je da je ideja nastala nakon interesovanja fudbalskih klubova za tekbol, te posvećenog rada lokalne uprave na stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom.

"Ideja je bila zajednička sa klubovima, jer su sami izrazili želju da imaju tekbol stolove, s obzirom na to da smo na velikom broju lokacija u gradu postavili stolove i da je interesantan sport. Mnogi njihovi igrači igraju i samim tim smo došli na ideju da im doniramo stolove. Ovo je lijepa priča, čini mi se, promocija i tekbola, interesantnog sporta koji može fudbalerima da posluži i za neku vrstu treninga, poboljšanje tehnike ili za zagrijavanja pred početak treninga ili utakmica“ kazao je Antić i podsjetio da je u proteklom periodu urađeno mnogo na planu unapređenja infrastrukture i uslova za sport.

“Urađeno je zaista mnogo, a posebno za rekreativce - stoni tenis, šah, teretane na otvorenom, da ne govorimo o fudbalu, košarci, brojnim terenima koji su rekonstruisani ili izgrađeni potpuno novi. Ovo je jedna lijepa priča na popularizaciji sporta i svakako da radimo sve što je u našoj mogućnosti i pokušavamo da motivišemo sve generacije da se bave sportom”, kazao je Antić

Upravo će Podgorica i Tekbol savez Crne Gore, od 28. do 31. marta , biti domaćini turnira "European Teqball Toura-a", prestižnog takmičenja na kom će nastupiti preko 150 takmičara iz cijelog svijeta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније