Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

25. 03. 2023. 22:23 >> 22:23

KARATE

Iskra osvojila Gran pri Makedonije

Karatisti Iskre pobjednici su tradicionalnog međunarodnog turnira Gran pri Makedonije u Skoplju.

Klub iz Danilovgrada nastup je, u konkurenciji 797 takmičara iz 76 klubova i deset država, završio sa 12 zlatnih, osam srebrnih i jednom bronzanom medaljom.

Rezultat dobija na značaju ako se ima u vidu da su gotovo svi takmičari Iskre izborili finale, a kategorije su brojale i do 40 takmičara.

Kao drugoplasirani završio je makedonski klub Kizame, koji je i organizator turnira, sa sedam zlatnih, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Iskra je u Skoplju nastupila sa 19 takmičara u 25 kategorija.

Trener Vuk Žarić kazao je da je ponosan na svoje takmičare i na njihov nastup, navodeći da je u Skoplju nastupio samo dio ekipe.

"Mlađa postava učestvovala je na turniru u Pljevljima, gdje je zavrijedila pažnju osvajanjem pet zlatnih, tri srebrne i devet bronzanih medalja", rekao je Žarić agenciji MINA.

On je naglasio da rezultati koje postižu govore da rade dobre stvari u klubu.

"Svakom djetetu pristupamo sa najvećom pažnjom i izvlačimo iz njih ono najbolje što se pokazalo da pravi razliku u odnosu na konkurenciju. Sada smo u završnoj fazi priprema za predstojeće prvenstvo države za djecu koje nas očekuje za dvije sedmice u Bijelom Polju", rekao je Žarić.

On je najavio da karatiste Iskre očekuje i nastup na turniru Svjetske lige u španskoj La Korunji.

"Nadamo da ćemo i na tim takmičenjima pokazati potencijal naših takmičara", rekao je Žarić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније