Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Д.П.

28. 03. 2023. 18:48 >> 18:49

TEKBOL

Mađari dominirali, sjajna organizacija turnira u Podgorici

Deset naših tekera nastupilo je u singlu tokom prvog dana Evropskog tura u Podgorici. Naši momci nijesu uspjeli da prođu grupnu fazu, ali dobrih mečeva i pobjeda nije falilo.

Šampion Crne Gore u sinlgu Željko Janković ostvario je dvije pobjede i u duelu za prvo mjesto izgubio je od Mađara Hegeduša. Na identičan takmičenje je završio Balša Bogićević koji je poslije dva trijumfa izgubio duel od Mađara Ćabija.

Najprijatnije je iznenadio 14-togodišnji Veljko Ljumović koji je slavio protiv Rumuna Dumitrua, ali je poražen u meču za prvo mjesto od Portugalca Brita.

Marko Žarković i Andrija Jovanović takođe su ostali bez prolaza dalje, ali je nastup u singlu za njih bio samo zagrijavanja za nastup u dublu.

"Super je igrati kod kuće, nekako je i veća odgovornost, kada te gledaju tvoji navijači. Sigurno da je ovo lijepo iskustvo. Veliki je broj kvalitetnih igrača, organizacija je na vrhunskom nivou. Meni je primaran nastup u dublu, međutim zadovoljan sam kako sam odigrao i singl," kazao je Marko Žarković.

Dominirali su mađarski takmičari. Osvojili su prvo mjesto u 10 od 16 grupa.

Soma Čeri je do prvog mjesta stigao pobjedom nad sunarodnikom Gergom Vargom uz veliku borbu u tri seta.

"Ne volim da igram singl, više sam koncentrisan na dubl konkurenciju, međutim i ovo je način da napredujem. Takmičenja Evropskog tura uvijek su sjajna, tako je i ovdje. Bili smo u Madridu nedavno i ovdje je jednako dobro. Teško se kvalifikovati za Evropske igre, jer u Mađarskoj velika konkurencija. Nadam se da ću u dublu ovdje stići do završnice i boriti se za medalju," kazao je Čeri.

Jedan od najboljih igrača planete Martin Čerekje, osmi na planeti, ističe da je osnov napretka vježbanje. 27-godišnjak koji je i trener izuzetno je zadovoljan uslovima u Podgorici.

"Crna Gora je prelijepa zemlja, a i organizacija je vrlo dobra. Turnir je na izuzetno visokom nivou, to se vidi i po igračima koji nastupaju, sudijama. Vidio sam puno crnogorskih igrača i utisak mi je da uvijek podižu nivo igre," naglašava Čerekje i dodaje:

"Za dodatan napredak potrebno je mnogo vježbe. Posebno kod servisa, to su sati i sati vježbe da bi lopta uvijek bila na istom mjestu i nogom da date dosta snage."

On se nada da će Evropske igre na kojima će tekbol debitovati biti prava prezentacija sporta.

"Ove godine je mnogo kvalitetnih turnira na kom učestvuje veliki broj igrača. Tekbol raste vrlo brzo, recimo ovdje učestvuju igrači iz preko 30 zemalja. Evropske igre su šansa da pokažemo svima šta je tekbol. To je naša šansa da pokažemo i kvalitet igre. Nadam se da će u bliskoj budućnosti svi znati šta je tekbol."

Sjutrašnji program u Voko dvorani počinje u 9 sati. Na programu su mečevi u dubl konkurenciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније