Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.К. [ Beta ]

28. 03. 2023. 19:41 >> 19:47
1

OSUDIO KRITERIJUME

Za Ruski olimpijski komitet uslovi MOK-a neprihvatljivi

Ruski olimpijski komitet osudio je danas kriterijume koje danas Međunarodni olimpijski komitet (MOK) postavio za povratak ruskih i bjeloruskih sportista na međunarodna takmičenja kao "diskriminišuće".

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) danas je preporučio ponovno uključivanje ruskih i bjeloruskih sportista na međunarodna takmičenja, pod neutralnom zastavom i u pojedinačnoj konkurenciji, pod uslovom da nisu aktivno podržavali agresiju na Ukrajinu.

Za Ruse i Bjeloruse ekipna takmičenja su i dalje zatvorena. MOK je takođe, ponovio kako je protiv toga da Rusija i Bjelorusija budu domaćini međunarodnih sportskih događaja, a međunarodnim savezima je jasno poručeno da ne pozivaju političare iz spomenutih zemalja na velika takmičenja.

"Najavljeni kriterijumi za povratak na međunarodna takmičenja su neprihvatljivi. To je diskriminacija na nacionalnoj osnovi," izjavio je predsjednik Ruskog olimpijskog komiteta Stanislav Pozdniakov, a prenijela HINA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније