Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.К. [ Mina ]

09. 04. 2023. 13:43   >>  13:48

TEKVONDO REPREZENTATIVCI

Komatina, Peruničić i Bećović bez plasmana na Evropske igre

Crnogorski tekvondo reprezentativci Andrea Komatina, Vasilije Peruničić i Zinedin Bećović, nijesu uspjeli da se plasiraju na Evropske igre.

Komatina je na startu kvalifikacionog turnira u Bukureštu, u kategoriji do 57 kilograma, ubjedljivo pobijedila Rumunku Anu Rici 2:0, dok je u drugom meču izgubila od iskusne Mađarice Liane Marton 2:0.

Peruničić je u prvom kolu kategorije do 74 kilograma eliminisao Čeha Tomasa Siteka 2:1, dok je u drugom, u neizvjesnoj borbi, poražen od Britanca Kamerona Buta 2:1.

"U odlučujućoj trećoj rundi borci su se smjenjivali u vođstvu. Peruničić je do samog kraja imao veliku šansu, ali manjak iskustva na turnirima, kakav je u Bukureštu, je presudio pobjednika", rekao je trener Nikola Gegaj agenciji MINA.

U kategoriji do 68 kilograma Zinedin Bećović je, kao prvi nosilac, bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom poražen od Ukrajinca Šimura Mirzojeva 2:0.

"Nadali smo se i boljem rezultatu, ali nijesmo nezadovoljni prikazanim borbama naših takmičara. U svakom slučaju zadovoljni smo što ćemo imati predstavnicu našeg sporta na Evropskim igrama u Poljskoj", kazao je Gegaj.

Plasman u Krakov juče je izborila Anđela Berišaj, osvajanjem zlatne medalje na kvalifikacionom turniru u Bukureštu, u kategoriji do 73 kilograma.

Članica Bese, koja ima 17 godina, prošle godine bila je srebrna na juniorskom prvenstvu svijeta u Sofiji i bronzana na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tirani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније