Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.К. [ Beta ]

17. 04. 2023. 19:10   >>  19:27

DRUGA UZASTOPNA POBJEDA ČEBETA

Kenijski atletičari slavili na Bostonskom maratonu

Kenijski atletičar Evans Čebet i njegova sunarodnica Helen Obiri pobijednici su današnjeg maratona u Bostonu.

Čebet je drugu godinu zaredom slavio u Bostonu, a novi trijumf ostvario je vremenom od dva sata, pet minuta i 54 sekunde.

Ovo je ujedno prvi put posle 2008. godine da neko zabilježi drugu uzastopnu pobjedu. Poslednji put to je uradio Kenijac Robert Kipkoeč Čeriot.

Drugo mjesto u današnjoj trci zauzeo je Gebrijel Gej iz Tanzanije (dva sata, šest minuta, četiri sekunde), a treći je kroz cilj prošao Kenijac Benson Kipruto (dva sata, šest minuta, šest sekundi).

Dvostruki uzastopni olimpijski prvak i svjetski rekorder u maratonu Kenijac Eliud Kipčoge, svoje prvo učešće u Bostonu završio je na šestom mjestu.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je ostvarila aktuelna olimpijska vicešampionka Helen Obiri. Ona je trku u Bostonu završila za dva sata, 21 minut i 38 sekundi, a drugo mjesto je pripalo takmičarki iz Etiopije Amane Beriso (2:21,50).

Na pobjednički podijum popela se i Izraelka Lona Salpeter (2:21,57).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније