Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

29. 05. 2023. 12:03 >> 12:03

FORMULA 1

Alonso: Osjećam da se nijesam ni približio Verstapenu

Vozač Aston Martina Fernando Alonso, koji ima pet podijuma u šest ovogodišnjih trka Formule 1, rekao je da i dalje osjeća da se nije približio vozaču Red Bula Maksu Verstapenu.

Sledećeg vikenda je na programu trka za Veliku nagradu Španije koja je od posebnog značaja i za Alonsa i za Verstapena.

Na toj stazi je Verstapen kao 18-godišnjak ostvario prvu pobjedu u Formuli 1 u svom debiju u Red Bulu 2016. godine. Takođe, to je mjesto gdje je Alonso poslednji put pobijedio 2013. godine tako da bi Barselona bila savršena prilika da 41-godišnji Španac prekine niz bez pobjede.

"Da, ali neću vršiti nikakav pritisak ni na svoj tim ni na sebe", rekao je Alonso nakon što je jučerašnju trku za Veliku nagradu Monaka završio iza Verstapena.

Verstapenova pobjeda u Španiji 2016. godine došla je u izuzetnim okolnostima, nakon što su se bolidi Mercedesa sudarili i završila trku, usred velikog rivalstva tadašnjih klupskih kolega Luisa Hamiltona i Nika Rozberga.

Alonso je naveo da vjeruje da samo neka slična situacija može da zaustavi nevjerovatan pobjednički niz Red Bula ove sezone, a nakon što je Verstapen slavio na četiri, a njegov klupski kolega Serhio Peres na dvije trke.

Peres je juče u Monaku ostao bez bodova pošto je startovao poslenji nakon greške u kvalifikacijama.

"Trebaće nam vikendi u kojima Red Bul ima problema kao što je imao Serhio sada kada nije osvojio bodove... Ali, čistim tempom, mislim da još nemamo šanse da se približimo", rekao je Alonso.

Iako je Alonsu za malo izmakla pol pozicija u Monaku, to nije podgrijalo njegovu nadu.

"U kvalifikacijama smo bili blizu, ali smo u trci ponovo vidjeli da je Red Bul dominantan. Tako da moramo da prihvatimo da će i sledeći vikend biti možda kao i bilo koja druga trka ove godine u kojoj je Red Bul nedodirljiv", rekao je Alonso.

"Ali, nećemo odustati", dodao je Alonso.

Verstapen je na ulicama Monaka zabilježio 39. pobjedu u karijeri i četvrtu ove sezone, dok je austrijski tim nastavio dominaciju i ostvario šestu pobjedu u isto toliko trka ove sezone.

Holanđanin je ovom pobjedom postao najuspešniji vozač Red Bula, oborivši rekord Sebastijana Fetela.

U generalnom poretku vodi Verstapen sa 144 boda, drugi je Peres sa 105 bodova, dok je Alonso treći sa 93 boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније