Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш.

03. 06. 2023. 17:25 >> 17:31

24. U KARIJERI

Verstapen dominantno do pol pozicije u kvalifikacijama punim akcije

Maks Verstapen osvojio je pol poziciju za Veliku Nagradu Španije i na dominantan način došao do svoje 24. pol pozicije u karijeri, izjednačivši se sa Nikijem Laudom i Nelsonom Pikeom na vječnoj listi.

Do prve pozicije na startu vozač Red Bula došao je sjajnim krugom od 1.12.272, u svom prvom pokušaju. Sa druge pozicije startovaće Karlos Sajnc, dok kao treći kreće odlični Lando Noris.

U prvih 10 vozača startovaće još Pijer Gasli, Luis Hamilton, Lens Strol, Esteban Okon, Niko Hulkinberg, Fernando Alonso koji je imao oštećenje na podu bolida, i na kraju Oskar Pjastri na desetoj poziciji.Haotično je bilo na samom startu kvalifikacija, svi vozači su žurili da postave brzo vrijeme dok je staza još relativno suva.

To je izazvalo niz okretanja i izlijetanja sa staze, tako da smo vidjeli crvenu zastavu, što je zaista čudna odluka , obzirom na to da je kiša bila izuzetno slabog inteziteta.Zvanično objašnjenje za isticanje crvene zastave je veliki nivo šljunka na stazi koji su vozači posijali nakon niza izlazaka sa staze.

Nakon ponovnog izlaska u prvom dijelu kvalifikacija, mnogi vozači su se mučili. Šarl Lekler i Serhio Perez nikako nisi mogli da obezbijede prolaz dalje.Perez je jedva izborio prolaz dalje u posljednjem pokušaju, dok Lekler nije imao više sreće, tako da će početi trku sa predposljednje pozicije.

U drugom dijelu kvalifikacija ista priča je bila sa Perezom, u mukama za prolaz dalje pridružio mu se Rasel iz Mercedesa. Na kraju nijesu ni jedan ni drugi uspjeli da prođu u finalni dio kvalifikacija.

Perez je izletio u šljunak u bitnom pokušaju, dok se Rasel utrkivao sa Hamiltonom, na ciljnom pravcu timske kolege su imale čak i kontakt.U finalnom dijelu kvalifikacija Maks Verstapen je u prvom pokušaju poslao svima poruku da je prvo mjesto nedostižno. Na novim gumama postavio je vrijeme 1:12.272 minuta. Ostali vozači u prvom pokušaju bili su na više od sekund zostatka osim Luisa Hamiltona koji je za desetinku bio ispod sekunde razlike. 

U svojim drugim pokušajima vozači su bili bliži, ali ni dovoljno da zaprijete Holanđaninu koji je odustao od svog drugog pokušaja, iako je imao brže vrijeme nakon dva sektora.

Trka za VN Španije vozi se sjutra sa početkom od 15 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније