Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р. [ usncg.me ]

06. 06. 2023. 18:11 >> 18:19

PREKO 200 TAKMIČARA

Školsko prvenstvo u atletici održano u Baru

Državno prvenstvo jubilarnih 40. Školskih sportskih igara u atletici okupilo je u Baru, na stadionu „Topolica“ preko 200 takmičara iz svih krajeva Crne Gore, koji su se nadmetali u tri kategorije: peti i šesti razredi, sedmi, osmi i deveti razredi osnovne škole i srednje škole u obje konkurencije.

Titulu šampiona u ženskoj konkurenciji za pete i šeste razrede osvojile su učenice OŠ „Jugoslavija“ iz Bara sa 23 boda, ispred OŠ „Marko Miljanov“ iz Bijelog Polja sa 15 i OŠ „Njegoš“ iz Spuža sa 14 bodova.

I u muškoj konkurenciji u ovom uzrastu najbolji su bili atletičari OŠ „Jugoslavija“ sa 21 bodom, drugo mjesto pripalo je OŠ „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja sa 18 a treće OŠ „Njegoš“ sa 13 bodova.

Superiorne su bile atletičarke OŠ „Jugoslavija“ i u kategoriji uzrasta od sedmog do devetog razreda. Baranke su ukupno osvojile 25 bodova. Drugo mjesto pripalo je OŠ „Olga Golović“ iz Nikšića sa 21, dok su bronzane medalje podijelile OŠ „Oktoih“ iz Podgorice i OŠ „Marko Miljanov“ iz Bijelog Polja sa po 12 bodova.

Dominaciju atletičara iz OŠ „Jugoslavija“ za osnovne škole nijesu potvrdili samo učenici od sedmog do devetog razreda, koji su se morali zadovoljiti trećim mjestom i bronzanom medaljom sa 16 bodova, koliko je osvojila i četvrtoplasirana OŠ „Mileva Lalović Lalatović“ iz Nikšića. Titulu šampiona 40. Školskih sportskih igara u tom uzrastu osvojili su učenici OŠ „Oktoih“ iz Podgorice sa 21 bodom, ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“ iz Rasova kod Bijelog Polja sa 17 bodova.

Državno prvenstvo 40. Školskih sportskih igara u atletici za srednje škole u ženskoj konkurenciji osvojile su učenice Gimnazije „Niko Rolović“ sa 26 bodova, srebro je pripalo Elektro-ekonomskoj školi iz Bijelog Polja sa 19, a bronza Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi iz Nikšića sa 18 bodova.

U odnosu na žensku, u muškoj konkurenciji na pobjedničkom postolju su Bjelopoljci i Barani zamijenili svoja mjesta. Zlatnom medaljom okitili su se učenici Elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja sa 25 bodova, a srebrom takmičari Gimnazije „Niko Rolović“ iz Bara sa 15 bodova. Kao u ženskoj, tako je i u muškoj konkurenciji bronza pripala Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi iz Nikšića sa 14 bodova.

Na svečanom otvaranju prisutne je pozdravio predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić, a Igre je proglasio otvorenim predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza profesor Budimir Vukićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније