Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Beta ]

28. 10. 2023. 11:25 >> 11:51

VELIKO INTERESOVANjE

Njemci spremaju kokice: Prenose NFL utakmica gledaće u bioskopima

Ljubitelji američkog fudbala u Njemačkoj koji nisu nabavili karte za dvije NFL utakmice u Frankfurtu imaju novu mogućnost: da prenose gledaju u lokalnim bioskopima.

Lanac biskopa "Cinemax" je u partnerstvu sa međunarodnim servisom sportskih prenosa DAZN najavio u petak da će prenositi utakmice u 18 svojih bioskopa širom Njemačke.

"Kanzas Siti Čifsi" se susreću sa "Majami Dolfinsima" 5. novembra u "Dojče Bank Parku", a "Nju Ingland Patriotsi" igraju protiv "Indijanapolis Koltsa" nedjelju dana kasnije. Ulaznice za obje utakmice su rasprodate za nekoliko minuta.

"Interesovanje za praćene utakmica uživo s drugim navijačima je zato veliko", navodi se u saopštenju DAZN-a.

"Navijači mogu da obje utakmice u Frankfurtu gledaju na velikim ekranima uz kokice, naćose i hladna pića", piše u saopštenju.

Grupa DAZN je potpisala 10-godišnji ugovor sa NFL-om za isporuku usluge "Game Pass International" navijačima izvan Sjedinjenih Država počevši od ove sezone. DAZN ima sportske prenose u Njemačkoj od 2016.

Njemačka je postala najveće tržište NFL-a u Evropi. Ta liga je prošle godine organizovala prvu utakmicu regularne sezone u toj zemlji kada je Tom Brejdi predvodio "Tampa Bej Bakanirse" do pobjede od 21-16 nad "Sijetl Sihoksima" u "Alijanc areni" u Minhenu.

NFL procjenjuje da ima 18 miliona navijača u Njemačkoj, od kojih su 3,6 miliona "strastveni", rekao je za Asošiejted pres Aleksandar Štajnfort, generalni menadžer NFL-a za Njemačku.

"Uzbuđenje zbog dolaska NFL-a bilo je toliko veliko, da mislim da bi bez obzira koji bi od 32 NFL tima izašli na teren, to izazvalo veliko interesovanje i veoma brzu rasprodaju ulaznica", rekao je Štajnfort.

Interesovanje za prošlogodišnju utakmicu je podstaklo alternativne opcije za gledanje: navijači su prepunili košarkašku arenu "Audi Dome" u Minhenu da bi na velikom ekranu gledali prenos koji je platila "Dojče Bank".

"Cinemax" iz Hamburga nije odgovorio na pitanje AP o kapacitetu 18 bioskopa u kojima će se prikazivati prenos utakmica. Najjeftinije karte za to koštaju 7,99 eura.

U Sjedinjenim Državama navijači koledž američkog fudbala u grupi "Atlantic Coast Conference" mogu da gledaju televizijske prenose utakmica svog tima u lokalnim bioskopima po sporazumu između kablovske mreže ESPN i "Theatre Sports Network".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније