Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

08. 12. 2023. 20:11 >> 20:11

FORMULA 1

Hamilton: Istraga FIA o supružnicima Volf neprihvatljiva

Sedmostruki svjetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da su postupci upravnog tijela tog takmičenja neprihvatljivi u pokretanju istrage protiv Suzi i Tota Volfa.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) u četvrtak je završila istragu o mogućem sukoba interesa između Suzi i Tota Volfa.

U svojoj ulozi u Formuli 1, Suzi Volf je direktorka akademije za žene i odgovara direktno predsjedniku Stefanu Domenikaliju. Njen suprug Toto Volf je direktor i suvlasnik ekipe Mercedes u Formuli 1 i direktor sporta kompanije Mercedes.

Poslovni magazin Formule 1 prenio je da su šefovi ekipa u Formuli 1 zabrinuti da Suzi i Toto Volf dijele povjerljive informacije svojih poslodavaca.

Navodno je Volf na jednom sastanku rekao poverljivu informaciju koju je mogao da dobije od supruge.

Sve ekipe su ove sedmice jednoglasno odbacile te tvrdnje i navele da niko nije tražio istragu.

Hamilton je rekao da je razočaravujće što je FIA pokušala da dovede u pitanje integritet jedne od "najnevjerovatnijih žena lidera koje smo imali u našem sportu", prenio je BBC.

Britanski vozač dodao je da je FIA to uradila "bez ispitivanja, bez bilo kakvog dokaza".

Hamilton nije direktno pomenuo Tota Volfa, ali je mislio na optužbe protiv direktora njegove ekipe.

Mercedes je saopštio da razmatra sve pravne opcije, da je zadržao sva zakonska prava i da želi punu transparentnost o tome šta se dogodilo i zašto.

Suzi Volf je u odvojenom saopštenju navela da ponašanje FIA ove nedjelje "jednostavno nije dovoljno dobro".

"Kao sport moramo da zahtijevamo i zaslužujemo bolje. Nameravam da pratim sve dok ne saznam ko je podstakao ovu kampanju i obmanuo medije", navela je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније