Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

19. 01. 2024. 23:02 >> 23:02
1

NAKON PLASMANA U POLUFINALE

O'Saliven: Ne planiram da se povučem, ali ne uživam u svojoj igri

Sedmostruki svjetski šampion Roni O'Saliven rekao je danas da ne planira da završi karijeru, ali da više ne uživa u snukeru i svojoj igri i da se muči na turnirima.

On se danas plasirao u polufinale Svjetskog Gran prija u Lesteru, pobjedom protiv Garija Vilsona 5:1 i ostvario 12. uzastopnu pobjedu u takmičarskim mečevima.

"Uvijek ću naći razloge da igram i reći da ću to uraditi zbog ovoga ili onoga. Nikada nisam mislio da zaista želim ovo da radm. Bilo je trenutaka kada sam letio i bilo je sjajno i tada pomisliš: 'Ja sam na vrhu svijeta'. Nije bilo dovoljno dobre forme. Osjećam kao da igram na autopilotu. Imao sam sreće što sam tu posljednjih 10 ili 12 godina, otkako sam počeo da radim sa (sportskim psihijatrom) Stivom Pitersom. Srećan sam zbog toga, ali dođete u moje godine i uvijek ima razloga da nastavite", rekao je O'Saliven za ITV, prenio je Jurosport.

On je dodao da postoje razlozi koji ga podstiču da nastavi da igra, ali da nije siguran da li su vrijedni toga.

"Ne kažem da ću da se povučem, pošto svi pitaju kada ćeš se povući, nikada nisam izgovorio tu riječ, pa nemojte da me citirate. Ali ne uživam u mom snukeru, ne. Teško je otići kada i dalje pobjeđujete. Tu je onaj glasić u glavi koji te tjera da pomisliš - ako uspijem da dovedem svoju igru upola kako treba, prošetaću se turnirima", rekao je 48-godišnji O'Saliven.

O'Saliven ima jednu od najuspješnijih sezona nakon što je osvojio Masters u Šangaju, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters u Londonu, ali je nezadovoljan svojom igrom.

"Nije lijepo kada izađeš za sto i pobijediš nekoga ko zaista želi tu pobjedu. Ne osjećam se dobro zbog toga pošto se ovi momci zaista trude. Osjećam se loše što pobjeđujem ljude koji to (pobjede) toliko žele. Nije u redu. Ko zna da li će Svjetsko prvenstvo biti posljednje. To je za mene najgori turnir. Ne smetaju mi oni koje niko ne gleda. Ne morate da idete na konferenciju za medije. Možete da se pojavite, igrate kao magarac i niko ne primijeti", naveo je on.

"Na velikim turnirima sve se na neki način preispituje i osjećate da morate da se izuzetno potrudite. Ja se trudim, ali mi je dosta toga. Srećan sam, zadovoljan sobom, ali se mučim na ovim turnirima i zbog svoje igre", dodao je O'Saliven, koji se smatra najboljim snukerašem u istoriji.

On je najavio da će poslije turnira u Lesteru pauzirati i propustiti Masters u Njemačkoj i Otvoreno prvenstvo Velsa.

U polufinalu Svjetskog Gran prija O'Saliven će u subotu igrati protiv Ding Đunhuija iz Kine, koji je pobijedio sunarodnika Džanga Andu sa 5:2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније