Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V. [ odbojka.me ]

17. 02. 2024. 20:43 >> 20:43

ODBOJKA

Jedinstvo šokiralo Budvu, Budućnost i Galeb sigurni

Odbojkaši Jedinstva savladali su Budvu 3:0 u Bijelom Polju, pa se Budućnost Volley, nakon pobjede nad Mornarom, izjednačilo na prvoj poziciji tabele šampionata Crne Gore sa braniocem titule. Galeb je prvu rundu EPCG Superlige odbojkaša u 2024. godini zaključio trijumfom nad Lovćenom, koji je osvojio prvi set u sezoni.

Sa velikim ambicijama ušla je ekipa Jedinstva u nastavak sezone, a da su one opravdane pokazala je već u prvom kolu 2024. godine. Ekipa Darka Prebiračevića pobijedila je šampiona Crne Gore, ekipu Budve 3:0 (25:21, 25:22, 25:16) u dvorani Nikoljac u Bijelom Polju. Za nešto više od sata odbojke Bjelopoljci su slavili u duelu sa favoritom za titulu, u meču koji su zaključili sa ubjedljivih 25:16. U posljednji set Milan Rovčanin i saigrači ušli su sa velikim samopouzdanjem, pošto su osvojili uvodna dva sa 25:21 i 25:22, nakon velike borbe i odlične igre. Na taj način, Jedinstvo je došlo do pete pobjede, a sastav Miljana Boškovića pretrpio je prvi poraz u sezoni, prvi put ispustilo makar set.

Reprezentativac i kapiten Jedinstva, Milan Rovčanin, predvodio je svoj tim sa 14 poena. 13 je osvojio korektor Milan Zečević, mladi igrači Srđan Petrović i Nikola Đurović, devet, odnosno osam poena. Odličnu utakmicu imao je i kineski tehničar Jang Ženg, koji je čak osvojio pet poena. Na drugoj strani, bez prvog korektora, pojačanja, Aleksandra Minića, devet poena osvojio je Benjamin Hadžisalihović, po šest Balša Radunović i Matija Ćinćur.

Iznenađenje u Bijelom Polju prijalo je ekipi Budućnosti, koja je bila sigurna u duelu sa Mornarom 3:0 (25:20, 25:10, 25:14) i sa velikim samopouzdanjem dočekuje derbi sa Budvom naredne sedmice. Podgoričani su za 53 minuta riješili meč sa barskim timom, koji je bio u igri samo u prvom setu. Svi igrači Dejana Radića osvojili su makar poen, najviše ih je sakupio mladi libero Luka Lojić, koji je bio dvocifren sa 10 poena, po osam osvojili su Miodrag Jelić i reprezentativac Jovan Delić, na prvom meču od povratka u Budućnost. Meč sa Mornarom propustio je Adnan Silajdžić, zbog bolesti. Najefikasniji igrač Ivana Dobrkovića bio je Aleksandr Belnitski, koji je osvojio 10 poena, po tri osvojili su Dragan Stojanović i Mihajlo Grupković.

Drugi barski sastav slavio je na otvaranju 2024. godine – Galeb Liko Soho Group opravdao je ulogu favorita protiv Lovćena, koji je odigrao najbolji meč ove sezone. Bilo je 3:1 (26:24, 21:25, 25:18, 25:10) na Cetinju, na kom je domaćin osvojio prvi set ove sezone. Vrlo zanimljivih 40 minuta u SC “Cetinje”, tokom kojih je Lovćen pružio odličan otpor Galebu. Ekpa Vladana Jovanovića osvojila je prvi set na razliku, drugi je pripao domaćinu, koji ipak nije imao snage za završnicu. Lovćen je osvojio 18, pa svega 10 poena na kraju, i uz previše grešaka, čak 33, pretrpio deveti poraz. Jovan Drešić bio je nezadrživ, osvojio je 23 poena, a dvocifreni u ekipi iz Bara bili su Filip Milić sa 13 i Damir Ramović sa 10 poena. Kod Lovćena Rus Konstantin Todoraško 19 poena, Petar Vukčević 11, Strahinja Martinović 10 poena.

Nakon devet kola Budva i Budućnost ujednačeni na vrhu, sa po osam pobjeda i po porazom, Jedinstvo je na trećem mjestu na skoru 5-4, pobjedom više od Mornara. Galeb je oba trijumfa u sezoni ostvario protiv Lovćena, koji je na dnu tabele sa svih devet poraza.

U narednom kolu, uz derbi Budva – Budućnost Volley, dva meča u Baru: Jedinstvo će gostovati Galebu, dok će Mornar igrati sa Lovćenom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније