Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

23. 02. 2024. 16:51 >> 16:51
Čitaj mi:

U ATINI

EP: Dobar nastup naših jedriličara

Evropsko prvenstvo u jedrenju za klase ILCA 7 i ILCA 6 u seniorskoj konkurenciji održano je u Atini.

Organizatori su imali dosta problema, jer u glavnom gradu Grčke nije bilo vjetra dovoljne jačine nekoliko dana. Jedriličari iz Crne Gore su ponovo donijeli lijepe vijesti.

Naime, u klasi ILCA 6, Pavle Musić je zauzeo 22. mjesto, dok je Nikola Golubović šampionat završio na 28. Petar Klakor je na koti 63, Andrija Marković na koti 64, a Spasoje Đuranović na koti 68.

U olimpijskoj klasi ILCA 7, Ilija Marković je poslije izuzetno zahtjevnog Svjetskog prvenstva u Australiji, na kojem je stigao od finala i 39. mjesta, nije uspio da se najbolje snađe na regatnom polju, pa je takmičenje završio u srebrnoj grupi.

Marković je posljednjeg dana takmičenja zauzeo šesto i osmo mjesto, pa je šampionat završio na 15. mjestu u srebrnoj grupi.

Jedriličari iz Crne Gore koji su obezbijedili vizu za Olimpijske igre u Parizu u režiji Milivoja Dukića, sada će okreću novim velikim takmičenjima od polovine marta – Evropsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine (Nikola Golubović), Svjetski kup na Palma de Majorci (Ilija Marković, Milivoj Dukić, Nikola Golubović)….

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније