Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

27. 02. 2024. 14:50 >> 14:49
Čitaj mi:

BRITANAC OTKRIO

Hamilton: I od roditelja sam krio da prelazim u Ferari

Sedmostruki svjetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton toliko je bio tajnovit u vezi sa odlukom o prelasku u Ferari, da čak nije obavijestio ni roditelje o tome.

Hamilton je iznenadio Formulu 1 odlukom da napusti Mercedes i od 2025. godine pređe u Ferari, uprkos tome što je prošlog ljeta produžio ugovor sa Mercedesom. Vijest je objavljena 1. februara i smatra se najvećim transferom u istoriji Formule 1, ali i jednim od najvećih iznenađenja u sportu uopšte.

"Ni sa kim nisam razgovarao. Nisam rekao ni roditeljima sve dok nije trebalo objaviti vijest. Dakle, niko nije znao. Stvarno sam želio to da uradim za sebe. Morao sam da saznam šta bi za mene bilo najbolje", rekao je Hamilton za podkast BBC.

Jedan od najboljih vozača svih vremena potpisao je prošlog avgusta jednogodišnji ugovor sa Mercedesom uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, koju on nije prihvatio, pa će na kraju sezone napustiti ekipu za koju vozi od 2013.

Hamilton je o odluci obavijestio direktora Mercedesa Toto Volfa dan prije nego što je transfer objavljen, na doručku u Volfovoj kući. Oni su bliski prijatelji otkako je 39-godišnji britanski vozač iz Meklarena prešao u Mercedes.

Hamilton je rekorder Formule 1 sa 103 pobjede i 104 pol pozicije i dijeli rekord sa Mihaelom Šumaherom - sedam šampionskih titula.

On je i ranije govorio da mu je dječački san da vozi za čuvenu italijansku ekipu.

"Ukazala se prilika i pomislio sam: 'U redu, moram da razmislim na sekund. Ali nisam imao mnogo vremena za razmišljanje i morao sam da pratim osjećaj i odlučio sam da prihvatim priliku", naveo je Hamilton.

Posljednju pobjedu u šampionatu ostvario je u pretposljednjoj trci u sezoni 2021. godine u Saudijskoj Arabiji.

Nova sezona Formule 1 počinje u subotu trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније