Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

02. 03. 2024. 22:59 >> 22:58
Čitaj mi:

SVJETSKI KUP

Nova, 12. uzastopna pobjeda Odermata u veleslalomu

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobjednik je današnjeg veleslaloma koji je u okviru Svjetskog kupa vožen u Aspenu.

Odermat, koji je već osigurao Veliki kristalni globus i mali u veleslalomu, slavio je rezultatom 2:03,20 minuta. Iako je poslije prve vožnje bio treći i iako je u drugoj vožnji napravio grešku u gornjem dijelu staze, na kraju je stigao do 12. uzastopne pobjede u veleslalomu, devete ove sezone.

Drugo mjesto osvojio je njegov zemljak Loik Mejar koji je bio sporiji za 0,34 sekunde, dok se na posljednji stepenik pobjedničkog postolja popeo Norvežanin Timon Haugan koji je za pobjednikom zaostao za 0,58 sekundi.

Norvežanin Aleksander Sten Olsen, koji je bio najbrži poslije prve vožnje, napravio je veliku grešku u drugoj vožnji pa je na kraju bio tek 17.

Odermat je ubjedljivo prvi u generalnom poretku Svjetskog kupa sa 1.902 boda. Drugi je Austrijanac Manuel Feler sa 801, a treći Mejar sa 743 boda.

U poretku veleslaloma, Odermat je vodeći sa 900 bodova, drugi je hrvatski skijaš Filip Zubčić sa 370, a treći Mejar sa 368 bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније