Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

05. 05. 2024. 23:39 >> 23:51
Čitaj mi:

prvi trijumf meklarena od 2021.

U čast Seni: Noris osvojio Majami

Poslije 15 podijuma, osam drugih i sedam trećih mjesta, konačno je kucnuo čas da Lando Noris konačno stigne do prve pobjede. I to sa stilom - Britanac je poslije izlaska sejfti kara odbio nekoliko naleta Maksa Ferstapena i do kraja Velike nagrade Majamija povećavao prednost za prvi trijumf Meklarena od Gran-prija Italije 2021. godine.

"Hvala mama, hvala tata. Ovo je za baku", rekao je emotivni Noris, koji je nosio žutu kacigu u znak sjećanja na legendu Meklarena, Ajrtona Senu, kojem je prije nekoliko dana bila 30. godišnjica smrti.

Ferstapen je krenuo kao prvi, ali je oštetio prednje krilo, zbog čega je uvedeno virtuelno auto bezbjednosti. Svjetski prvak je ušao u pit, ali su mehaničari procijenili da to neće uticati na njegovu vožnju i vratili ga na stazu.

Maks je vodio sve do sudara Kevina Magnusena i Aleksandera Albona, te zabijanja u zid Logana Sardženta, zbog čega je na auto morao "pravi" sejfti-kar.

Najveći dobitnik je bio Noris, jer je preuzeo prvo mjesto, s obzirom na to da su Ferstapen i Karlos Sains tek odradili pit.

Britanac je do kraja sjajnom vožnjom pokazao da zaslužuje pobjedu i slavio ispred Ferstapena i tandema Ferarija Šarl Lekler - Sains.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније