Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O. Z. ]

10. 01. 2020. 20:20 >> 20:20

EP U RUKOMETU

Portugal iznenadio Francusku, pobjeda Slovenije

Rukometaši Slovenije počeli su Evropsko prvenstvo pobjedom, pošto su u Geteborgu bili bolji od Poljske sa 26:23 (13:11).

Osim početnog vođstva (1:0), Poljaci su tokom svih 60 minuta bili u zaostatku za Slovenijom, koja je u prvom poluvremenu imala najviše tri gola prednosti. Zarabec je i u drugom poluvremenu, kada je Slovenija imala i plus 5, nastavio da "hrani" loptama svoje bekove i razigrava krila i pivotmene.

U selekciji Slovenije najviše su se istakli Blagontišek i Mačkovšek sa po pet golova. Na drugoj strani bolji od drugi bio je Morito koji je precizan bio osam puta.

Narednu utakmicu na šampionatu Slovenija igra u nedelju, i to derbi susret protiv Švedske od 18:15 sati.

Povratnik na evropska prvenstva Portugal napravio je senzaciju u Trondhajmu, u Grupi D, pobijedivši jednu od najjačih ekipa svijeta Francusku 28:25.

Portugalaca nije bilo na evropskim prvenstima od 2006. godine, ali su večerašnjim podvigom i trijumfom nad Francuskom u dvorani "Spektrum" u Trondhajmu pokazali i dokazali da im je svakako mjesto među evropskom rukometnom elitom.

Kod Portugalaca, najefikasniji su sa pet golova bili pomenuti Andre Gomeš i Diogo Brankinjo, dok je kod Francuza isti broj pogodaka postigao Dika Mem.

U drugom kolu, Francuzi će u nedjelju, u 18.15 časova, igrati protiv Norveške u derbiju ove grupe, dok će Portugal u 16 časova izaći na megdan reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koju tek očekuje prvi meč na prvenstvu Evrope.

U Grupi B, domaćin Austrija je savladal Češku iako je gubila na poluvrmenu 32:29 (13:14).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније