Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

04. 06. 2021. 12:40 >> 12:41
2

POSTIGAO 40 GOLOVA

Vasilije Kaluđerović blistao u dresu Metalurga

Crnogorski bek Vasilije Kaluđerović u finišu prvoligaškog šampionata Sjeverne Makedonije sa 40 golova doprinio da ekipa Metalurga ponovo izađe na evropsku scenu. U idućoj sezoni Skopljanci računaju na još bolji plasman.

Jedan od igrača koji je obilježio završnicu Prve rukometne lige Sjeverne Makedonije je i naš internacionalac Cetinjanin Vasilije Kaluđerović koji u dresu nekada najbolje makedonske ekipe pokriva poziciju srednjeg i lijevog beka. Sjajnim učinkom u plej-ofu omogućio je da njegov tim na kraju zauzme četvrto mjesto iza Vardara, Pelistera i Proleta.

“Ňakon godinu i po igranja u švedskoj Eskilstuni kod našeg selektora Zorana Roganovića prihvatio sam prije četiri mjeseca ponudu Metalurga i dogovorio saradnju i za iduću sezonu. Finiš je za nas bio zaista uspješan. Tri kola prije kraja doigravanja bio sam MVP te runde takmičenja a potom sam u meču sa Butelom u pobjedi 36:35 dao poseban doprinos tom trijumfu sezone sa 10 golova i šest asistencija a 10 puta pogadjao je i hrvatski internacionalac Zlatko Horvat. Moj suigrač Milan Popović, takodje Cetinjanin, u tom duelu bio je strijelac 4 pogotka. Tom pobjedom izborena je Evropa. U posljednjoj utakmici prvenstva bili smo oslabljeni neigranjem Zlatka Horvata koji je povrijedio koljeno, pa smo poraženi od šampiona Vardara sa 27:39, ali mogu da se pohvalim da sam u tom okršaju protivničke golmane savladao 9 puta”, sumira proteklu sezonu u Sjevernoj Makedoniji Kaluđerović.

Prije njega i Milana Popovića dres Metalurga veoma uspješno nosili su prekaljeni crnogorski internacionalci Mladen Rakčević, Vuko Borozan, Vladan Lipovina i Božo Anđelić.

“U njihovo vrijeme Metalurg je bio najbolja makedonska ekipa, ali potom je uslijedila finansijska kriza, klubu su stigla dugovanja i došlo je do rezultatskog pada. Medjuitim, u toku je konsolidacija, na dobrom smo putu da se ponovo vratimo u sami vrh o čemu najbolje govori izlazak na evropsku scenu. Trener Ivan Markovski zadovoljan je mojim igrama u protekla četiri mjeseca. Imam dogovor sa klubom na još jednu sezonu, pa ćemo vjerovatno nastaviti saradnju”, ističe nekadašnji član Lovćena, Izviđača iz Ljubuškog i švedske Eskilstune.

Njegove igre pomno prate vodeći stručnjak naše reprezentacije Zoran Roganović i direktor Draško Mrvaljević. Bio je član državnog tima u pretprošlim kvalifikacijama a u novembru je bio dio naše najbolje selekcije u kvalifikacionim mečevima za naredni evropski šampionat.

Vrijeme Vasilija Kaludjerovića tek dolazi, jer 191 centimetar visoki Cetinjanin ima samo 22 godine.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније