Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

P.R.

17. 01. 2022. 20:10   >>  20:22

KAPISODA PONOSAN

"Lavovi" primjer i heroji nacije

Ovi momci su primjer i heroji nacije, oni su najbolji sinovi koje Crna Gora ima, rekao je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) Petar Kapisoda.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore priredila je senzaciju i plasirala se među 12 najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Crnogorski rukometaši savladali su danas u Debrecinu, u trećem kolu, Sloveniju 33:32 (16:19) i kao drugopalsirani u A grupi izborili drugu fazu takmičenja.

"Fenomenalan osjećaj. To smo priželjkivali i najavljivali u onim mjesecima prije Evropskog prvenstva, ali nijesmo znali da će da nas snađe ovo što nas je snašlo sa tim prokletim virusom koji je ušao u našu ekipu u decembru i još nije izašao. Još uvijek se borimo s njim, ali to je sad nebitno", rekao je Kapisoda za TVCG.

Prvi čovjek Saveza ističe da treba da se čestita momcima od prvog do poslednjeg.

"Oni su primjer i heroji nacije. Oni su najbolji sinovi koje Crna Gora ima. Oni su u cijeloj ovoj situaciji sačuvali glavu. Vrlo je teško bilo, neizvjesno, svaki dan testiranje. Nikad ne znaš ko će biti pozitivan. Nama je bukvalno taj kovid protokol diktirao ekipu. Prvi put je danas naš selektor bio na klupi", dodao je Kapisoda.

Kapisoda je istakao da je jako srećan i ponosan.

"Mislim da oni više nikome ništa ne treba da dokazuju. Predstavljaju primjer kako treba da se bori i igra za crnogorski grb. Mi smo sazreli i postali smo ekipa protiv koje se niko neće naigrati. Samo se nadam, da će ovi momci, koji su još uvijek pozitivni i u krevetu, moći 'main round' da odigraju, jer treba rasteretiti. Ipak je ekipa potrošena", zaključio je Kapisoda.

Takmičenje u grupi završili su sa dva trijumfa i porazom.

Slavili su protiv Sjeverne Makedonije 28:24, a jedini poraz doživjeli su od Danske 30:21.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније