Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

O.Z. [ Izvor: Sport klub ]

21. 01. 2022. 22:35   >>  22:36

EVROPSKO PRVENSTVO

Norveška, Švedska i Španija u borbi za polufinale

Rukometaši Norveške odigrali su odličan meč, pobijedili su Nemačku sa 28:23 (14:12), pa su poslije pobjede nad Poljskom – 42:31, došli u poziciju da se bore za mjesto u polufinalu. U ostalim mečevima grupe 2, Španija je pobijedila Rusiju sa 26:25, a Švedska je slavila protiv Poljske sa 28:18.

Najefikasniji u sastavu Norveške koja je kontrolisala dešavanja na parketu od sredine prvog poluvremena, bili su Erik Torsten sa sedam, Sebastijan Berthold sa četiri, odnosno Kristijan Bjornsen i Harald Reinkind sa po tri gola. Kod Njemačke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Johanes Gola sa četiri, odnosno Julijan Koster i Filip Veber sa po tri gola.

Rukometaši Švedske briljiraju u glavnoj rundi takmičenja. U prvom kolu TOP 12 faze, pobijedili su Rusiju sa 29:23, u drugom su slavili protiv Poljske sa 28:18 (14:6), pa Šveđani sada imaju četiri boda i realne šanse da stignu do polufinala.

U duelu sa Poljskom, Šveđani su kontrolisali dešavanja na parketu od prvog do posljednjeg minuta. Najefikasniji u sastavu Švedske, bili su Emil Melegard, Hampus Vane i Fredrik Paterson sa po četiri gola. Kod Poljske, bolji od ostalih, bili su Rafal Pržibilski i Premislav Krajevski sa po pet golova.

Reprezentacija Španije je posle izuzetno neizvjesne završnice savladala Rusiju 26:25 i stigla nadomak plasmana u polufinalu.

Prvo poluvreme je bilo gotovo sve vrijeme izjednačeno. Samo je Rusija na startu povela 3:1, a od tog trenutka nijedna ekipa više nije imala više do gola prednosti.

Tako su stvari tekle i u većem dijelu drugog poluvremena. Ipak na 10 minuta prije kraja Rusija je otišla na plus četiri, 22:18 i djelovalo je da su na pragu pobjede.

Međutim, Španci su se polako vraćali i uspjeli su da izjednače na 23:23. Posljednje vođstvo Rusi su imali na 24:23. Španija je sa dva vezana gola stigla do 25:24, a onda i do 26:25.

U posljednjoj sekundi poslije video provjere, sudije su dosudile sedmerac za Rusiju, ali je stativu pogodio Soroka i Španije je slavila.

U narednom kolu grupe 2, snage će odmjeriti Norveška i Španija, Njemačka i Švedska, odnosno Poljska i Rusija. Ovi mečevi su na programu 23. januara.

Mečevi drugog kola grupe 1, na programu su 22. januara, a snage će odmjeriti Crna Gora i Holandija, Danska i Hrvatska, odnosno Francuska i Island.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније