Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

13. 04. 2022. 20:03   >>  20:24 1

BARAŽ ZA SP

Poraz od Grčke, ali imamo rezultat: U "Morači" pada odluka

Crnogorska rukometna reprezentacija poražena je od Grčke na gostovanju u Halkadi u prvom duelu baraža za odlazak na Svjetsko prvestvo u Španiji sa 25:23 (15:10, 10:13).

Odličnan rezultat, kada se uzme u obzir cijli tok utakmice ekipe selektora Zorana Roganovića. 

Opšti utisak je da je moglo bolje, ali i da je falilo malo sportske sreće, kada se sabere broj pogođenih unutrašnjih stativa  u kojima lopta jednostavno nije htjela da uđe u gol. 

Gubili su naši momci u jednom trenutku i šest golova ali na kraju u Podgorici se vraćaju sa aktivinim rezultatom, gdje u nedjelju uz punu "Moraču" se očekuje prolaz našeg tima i odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Grčka je na startu pokazala čvrstinu i jednu grubu igru gotovo uvijek na granici faula.

U toj ranoj fazi Grčku igru nosio je lijevi bek AEK-a Kristodolus Milonas. Nakon starta nastupio je period koji bi mogli da opišemo kao simultanku Miloša Vujovića.

Naš krilni igrač pogađao je ne smo sa krila, već i kroz solo prodore, poslije driblinga, iz kontri i sa linije 7 metara.

Simić je u tom periodu zaključao naš gol, a posebno se ističu dvije odbrane za redom u kojima je branio zicere grčkih igrača. Helene je u tom periodu u egalu održavao iskusni Karis Malios.

Na kraju bolji finiš poluvremena Grka. Naši momci su imali previše zicera, a nismo se baš snašli ni sa igračem, pa i sa dva više.

Golman AEK-a Petros Bukovinas je sjajno branio, a Grci su iz kontri preko mladog lijevog beka španske Ademare, Teodorosa Boskosa ponovo preuzeli prednost.

Na kraju poluvremena najgori scenario, sedmerac i ikključenje Čavora, za maksimalnu prednost Helena od +5.

Prva akcija naših u drugom poluvremenu, sumira scenario iz prvog poluvremena.

Sjajan akcija naših, sa igračem manje (prazan gol), Miloš Vujović je sjajno se digao sa krila, pogodio prečku, lopta pala na gol liniju, i onda je golman Bukovinas pogađa prazan gol.

Branko Vujović asistencijom pronalazi Mirka Radovića za prvi gol u drugom poluvremenu.

Vujović poslije toga sjajano probija i daje gol za 17:12.

Simić brani nevjerovatnom odbranom zicer, ali Grci uspjevaju preko iskusnog Maliosa da odu na +6.

Uslijedili su odlični trenuci "Lavova". Simić odlične odbrane, dok je Branko Vujović sjajno povukao napad naprijed.

Posebno se ističe gol sa devet metara u kojem se naš desni bek podigao i pravim projektilom probio gol Grčke, ali i cepelin sa dvije ruke.

Ponovo smo imali problema sa realizacijom sa igračem više.

Uslijedio je period isključenja za našu ekipu, pa smo dugo vremena imali igrača manje u polju.

Uspjeli smo da se dobro odbranimo i sa dva igrača manje, ali Grci su održavali pet golova razlike sa poluvremena.

U posljednjih pet minuta opao je malo tempo naših momaka, dugo smo bili bez datog gola.

Krajem utakmice ruža scena u kojem je naš najbolji igrač iz drugog poluvremena Branko Vujović primo žestog udarac laktom u predjelu vrata i brade.

Ta situacija kao da je probudila inat kod naših momaka, i u pravom blickrigu na kraju meča u Podgoricu idemo sa samo dva gola zaostatka. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније