Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

O.Z.

17. 04. 2022. 20:07   >>  23:45 2

POHVALIO NAVIJAČE

Simić: Ne pamti se da je ovako grmjelo

Golman Nebojša Simić još jednom je bio među herojima pobjede rukometne reprezentacije.

Muška seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj. Crnogorski rukometaši savladali su večeras u Podgorici, u revanš meču baraža, selekciju Grčke 33:25 (16:12) i nadoknadila zaostatak iz Halkide.

Simić je svojim odbrana i slavljem dizao publiku na noge i bacao u trans.

"To će biti moja dalja karijera, dolaziću da vodim navijače na utakmice", našalio je Simić nakon meča u izjavi za TVCG.

Crnogorski rukometaši tokom cijelog meča bili su u vođstvu, ali su u finišu definitivno slomili otpor gostiju.

"Pokušali smo dugo da ih slomimo, ali bili su prgavi. Oni su kao i mi fanatični, nije lako njih prepasti i zadIviti, navikli su na ovakve utakmice. Igrali smo borbeno do kraja, i zasluženo idemo na SP", poručio je Simić.

Desni bek Grčke se raspucao na početku, ali je Simić kasnije našao lijek za njegove šuteve.

"Teško je braniti protiv igrača koji su ti nepoznati, ali uvijek kad je u Crnoj Gori ovakva atmosfera, nešto ključa iz mene. Ovo je nezaboravno da je ovako grmjelo i da se ovako čulo", poručio je Simić i dodao da su mukotrpnim radom zaslužili plasman na SP.

Branko Vujović : Ovo je pobjeda navijača


Branko Vujović odigrao je još jednu sjajnu partiju.

"Kada postignemo gol iz neke teško situacije, cijela ekipa dobije na samopouzdanju. Ja ovo prvi put doživljavam, igrao sam u mnogim dvoranama, ali prvi put da vidim ovakvu atmosferu i mislim da je ovo pobjeda navijača", kazao je Vujović.

U finišu meča i mlađi igrači su dobili svoje minute.

"Ovo je velika stvar za sve mlkade igrače. Nije bilo lako igrati u ovakvoj dvorani jer pritisak je bio i na nama ali sigurno da je dobra stvar za budućnost našeg rukometa da mlađi igrači dobiju šansu u ovakvim mečevima", reako je Branko.

Šta može Crna Gora na SP?

"Stvarno vjerujem u nas. Mislim da će mlađi igrači, kao što su Čepić, Bakić i ostali, dobiti na samopouzdanju i iskustvu", naveo je ljevoruki bombarder.

Krilo Miloš Vujović je zahvalio publici na sjajnoj podršci.

"Ovaj osjećaj i ambijent se pamti do kraja života. Oni su došli sa prednošću od dva gola i sigurno da je neka pozitivna energija bila na njohovoj strani. Međutim, nismo htjeli da prokockamo SP, znali smo koliko to ima svoju težinu i dali smo maksimum. Oni sigurno nisu očekivali ovoliko navijača , ali ovo je naša snaga", kazao je Miloš nakon meča.

Svjetsko prvesntvo je jako blizu.

"Moramo što prije zaboraviti ovu pobjedu i početi da se što prije pripemama, jer imamo mi puno toga još da pokažemo", poručio je Miloš Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније