Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ R.B. ]

19. 04. 2022. 08:54   >>  09:00 6

KAPISODA NA TVCG

"Lavovima" mjesto na SP, potrebna velika sredstva

Plasman na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj nagrada je za crnogorske rukometaše i najbitnije je da selekcija ima kontinuitet na takmičenjima, saopštio je predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", na Televiziji Crne Gore. Ukazao je da ekipi trebaju velika sredstva i rekao da će, možda, uspjeh promijeniti stvari po pitanju finansija.

"Svi su zadovoljni jer je jedan veliki cilj ispunjen. Ovaj ekipi je mjesto sa SP, tokom pandemije je muška reprezentacijia najviše propatila", rekao je Kapisoda i dodao da tek treba da se napravi analiza učinjenog. 

Podsjetio je da su najveća rukometna takmičenja i decembru i januaru, te da im tada trebaju velika sredstva. 

"Ove godine naročito kasni državni budžet, prošle smo imali odluku o privremenom inansiranju, ali sada nikako da se desi da se sredstva podijela. Svi su savezi u istom problemu", kazao je Kapisoda u Jutarnjem programu TVCG.

Nada se da će dobra igra i plasman "lavova" promijeniti stvari po pitanju finansijske podrške.

"Apsurdan je podatak da nemamo nijednu državnu kompaniju da je sponzor reprezentacije, svi sponzori su privatne firme. Moguće da će uspjeh da promijeni stvari..."

Kapisoda je istakao i da je osnov uspjeha za mlađe selekcije da im se obezbijedi što više utakmica na međunarodnom nivou.

"Poenta je kasnije zadržati se u tim A divizijama. Klubovi su ti koji kubure sa terminima, akcenat treba staviti na infrastrukturu, obezbijediti što više termina mlađima...", dodao je on. 

I rukometaš Marko Lasica prokometarisao je tešku finansijsku situaciju crnogorskog rukometa. 

"Teška je situacija, mladi momci treba da se motivišu da se bave sportom, a danas sve diktiraju finansije..."

Lasica je kazao da se ekipa okuplja već u oktobru i podsjetio da ih čekaju i pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. 

U osvrtu na utakmicu sa Grčkom, rukometaš je kazao da su na fenomenalnu atmosferu u "Morači" uzvratili igrom.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније