Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Б.Б. [ Mina ]

15. 09. 2022. 14:26   >>  14:23

BOJANA POPOVIĆ

Dobra provjera protiv vrhunskog protivnika

Rukometašicama Budućnost Bemaksa duel sa danskim Esbjergom biće dobra provjera, jer igraju protiv vrhunskog tima, kazala je trener Bojana Popović.

Budućnost Bemaks i Esbjerg odigraće u subotu u Podgorici utakmicu drugog kola B grupe EHF Lige šampiona.

Popović je kazala da je Esbjerg i ove godine jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona.

Prema njenim riječima, nijanse su odlučivale u duelu protiv Đera na startu nove sezone Lige šampiona.

"Esbjerg je i u tom meču pokazo moć, rukometašice tog tima su fizički jake, psihološki stabilne. Dobar tim koji funkcioniše zajedno dugo godina. Pojačale su se sa norveškim triom i sa par danskih rukometašica izgledaju moćno", rekla je Popović na konferenciji za novinare.

Ona je podsjetila da je podgoričkim rukometašicama u prošlosezonskim duelima sa njima bilo fizički teško.

"Osjetili smo da su baš moćne. Na tome smo posebno radili, da se malo bolje fizički pripremimo, da budemo bolji u trčanju i fizikalijama. Smiješno je upoređivati profile njihovih i naših mladih igračica", rekla je Popović.

Govoreći o očekivanjima u predstojećem duelu, ona je kazala da Budućnost samo ako bude odigrala dobro timski može da se suprostavi rivalu.

"Moramo ući kao tim, zajedno da radimo i borimo se na svim poljima, ne samo u odbrani. Napadači ako nijesu skoncentrisani i ne daju gol kada stvarimo šansu slijedi kontra i tada je teško braniti", rekla je Popović.

Ona je naglasila da su zato svi segmenti bitni, da je potrebna agresija i dobra energija koja treba da krene iz odbrane.

"Sa dobrom energijom i borbom, davanjem sebe kroz timski rad mislim da možemo da im pariramo. Teško se spremiti za nekog ko zna sve, a one znaju sve", rekla je Popović.

Budućnost je 27. sezonu u najkvalitetnijem klupskom rukometnom takmičenju u Evropi počela gostujućim trijumfom u Turskoj protiv Kastamonua 40:27.

Danski tim, koji je prošle sezone igrao polufinale Lige šampiona, poražen je na startu od Đera 31:29.

Budućnost i Esbjerg i prošle sezone bili su rivali u grupi, a oba međusobna duela pripala su danskom predstavniku. Pred svojim navijačima slavio je 35:20, a u Podgorici 36:25.

Sezonu u Ligi šampiona završio je na finalnom turniru, ali je u oba meča doživio poraze i završio kao četvrtoplasirani.

U polufinalu poražen je od Đera 32:27, a u meču za treće mjesto izgubio je od francuskog Meca 32:26.

Duel u Bemaks areni počeće u 16 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније