Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

С.В. [ Mina ]

16. 09. 2022. 13:41 >> 13:37

ESBJERG FAVORIT

Pavićević: Svih 60 minuta moramo biti koncentrisane

Rukometašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici protiv danskog Esbjerga utakmicu drugog kola B grupe EHF Lige šampiona. Lijevo krilo Ivona Pavićević kazala je da Budućnost očekuje težak meč, navodeći da je Esbjerg odlična ekipa, sastavljena od vrhunskih igračica na svim pozicijama.

Budućnost je 27. sezonu u najkvalitetnijem klupskom rukometnom takmičenju u Evropi počela gostujućim trijumfom u Turskoj protiv Kastamonua 40:27.

Danski tim, koji je bio prošle sezone igrao polufinale Lige šampiona, poražen je na startu od Đera 31:29.

“Možda im je bekovska postava i najbolja. Smatram da, bez obzira na kvalitet rivala i činjenicu da je jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, sve zavisi od nas. Ukoliko u odbrani budemo na nivou smatram da ćemo dobru energiju prenijeti i u napadu. Svih 60 minuta moramo biti koncentrisane i borbene u odbrani, a u napadu disciplinovane i smirene. Ekipe kao Esbjerg svaku grešku kažnjavaju”, kazala je Pavićević na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da vjerujem u svoj tim i da ne sumnja da će sve igračice dati svoj maksimum.

Brazilka Adriana Kardoso de Kastro, koja igra na poziciji desnog krila, kazala je da je ponosna na igru svog tima i pobjedu u Turskoj.

“Ekipa odigrala odlično. Vjerujem da će tako biti i protiv moćnog Esbjerga. Danski tim je fizički jak, ali vjerujem da Budućnost može da im se suprostavi”, rekla je Kardoso.

Budućnost i Esbjerg i prošle sezone bili su rivali u grupi, a oba međusobna duela pripala su danskom predstavniku.

Pred svojim navijačima slavio je 35:20, a u Podgorici 36:25.

Prošlu sezonu u Ligi šampiona završio je na finalnom turniru, ali je u oba meča doživio poraze i osvojio četvrto mjesto.

U polufinalu poražen je od Đera 32:27, a u meču za treće mjesto izgubio je od francuskog Meca 32:26.

Trener Bojana Popović kazala je da je Esbjerg i u meču protiv Đera na startu sezone pokazao moć.

"Igračice tog tima su fizički jake, psihološki stabilne. Dobar tim koji funkcioniše zajedno dugo godina. Pojačale su se sa norveškim triom i sa par danskih rukometašica izgledaju moćno. Moramo ući kao tim, zajednmo da radiomo i borimo se na svim poljima, ne samo u odbrani. Napadači ako nijesu skoncentrisani i ne daju gol kada stvarimo šansu slijedi kontra i tada je teško braniti", rekla je Popović.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 16 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније