Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

В.Ј.

27. 09. 2022. 14:56 >> 14:57

SVEČANOST U RSCG

Deset godina od srebra u Londonu

Rukometni savez Crne Gore organizovao je svečanost povodom deset godina od osvajanja srebrne medalje naših rukometašica na Olimpijskim igrama u Londonu.

Petar Kapisoda, predsjednik RSCG, istakao je važnost i veličinu tog uspjeha, podsjetivši na sjajne partije "Zlatnih lavica" na turniru koje su pokazale da se iz male Crne Gore može takmičiti sa velesilama u sportu.
 
Maja Savić, kapitenka te generacije, zahvalila je na priznanjima uz podsjećanje da je to najponosniji trenutak njene sjajne karijere i da je imala čast da bude kapitenka takvim djevojkama.
 
Dušan Simonović, predsjednik COK-a, istakao je da se prva medalja najviše pamti, da je ona samo njihova i Crne Gore, i najavio, već od danas, da će primanja koja sleduju igračice za osvojenu olimpijsku medalju u vidu nacionalnih penzija, biti uvećane jer se olimpijska medalja ne može mjeriti ni sa jednim odličjem sa drugih takmičenja.
 
Da podsjetimo, 16.decembra navršiće se deset godina od osvajanja evropske titule naših rukometašica, a upravo je Crna Gora uz Sloveniju i Sjevernu Makedoniju domaćin Evropskog šampionata koji je na programu od 4. do 20.novembra, a koji će TVCG prenositi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније