Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Л.В.

17. 01. 2023. 18:31 >> 18:26

NAŠ SELEKTOR ZA RTCG

Roganović: I sa hendikepom bez Grbe ćemo pokazati da možemo sa svima, idemo na tri pobjede

Selektor naše rukometne reprezentacije Zoran Roganović kazao je da je povreda Grbovića veliki hendikep za naš tim, ali da srećom nije ozbiljnija, te da će pivot Steaue moći da se vrati brzo klupskim obavezama.

"Jako veliki hendikep za našu ekipu jer svi znamo što Grba znači ovoj ekipi i našoj igri. Prije svega zbog njega samoga mi je jako žao, međutim ono što je dobro je da će moći da nastavi svoje obaveze u klubu, ukoliko oporavak bude išao kako treba ne bi trebao da propusti jednu utakmicu u njihovom prvenstvu, tako da je to sa jedne strane pozitivno da se ne radi o težoj povredi".

Naš selektor je podsjetio koliko je stameni Pljevljak bio bitan za našu igru pogotovo za napad.

"Jako teško će biti u našem napadu, jer većinu napada se završava ili preko Grbe ili stvara šansu za druge igrače, jedan, po meni najinteligentniji pivot na svijetu koji će nam jako faliti. Međutim idemo dalje, imamo naše planove koje smo zacrtali, imamo naše ambicije i sigurno da će nas ovo malo poremetiti, ali smatram da igrači koji su tu Vuk, a večeras nam stiže i Miodrak Ćorsović, mlada snaga polet, onako da nas malo podigne a možda i da ta odbrana bude još bolja".

Roganović je morao odmah da reaguje, pa je poziv upućen 22-godišnjem pivotu slovenačkog Trimo Trebnja.

"Ćorsović je igrač za budućnost ove reprezentacije. Večeras neće stići na trening, ali ćemo sa nekim videom i sa igračima, pogotovo bekovi, kroz priču i kroz komunikaciju da ga uvedemo u ovo što radimo, iako je on bio s nama u Makedoniji na prijateljskim utakmicama. Tako da je već bio u ovom procesu. Gledaćemo da mu olakšamo što više da bi on mogao da nam sjuta i uostalim mečevima što više da pomogne.

"Prvi protivnik Francuska, jedan od glavnih favorita za osvajanje, ali naš selektor ne pomišlja na "bijelu zastavu".

"Francuska ima rutinu na velikim takmičenjima i oni će dodati gas kad to bude potrebno, to su oni završeci, to je nešto čemu i mi težimo, iako to izgleda malo sporije ali učimo se tu smo, i oćemo već na ovom prvenstvu da pokažemo da možemo da igramo sa svima. To smo pokazali protiv Španije, onda rutinske dvije pobjede protiv protivnika koji nisu iz vrha. Tako da se i mi polako uključujemo, i siguran sam da ćemo sa ovim hendikepom bez Grbe da ćemo opet pokazati da možemo da igramo s svima i ići ćemo na pobjede u sva ova tri meča. I dalje je cilj četvrtfinale. Ne odstupam nikad od onoga što smo zacrtali, ono što smo se dogovorili, što smo planirali i te ambicije koje imamo. Koliko je to realno, mene to ne interesuje, nastavljamo dalje po planu pa koliko stignemo", kazao je naš selektor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније