Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Н.Р.

27. 01. 2023. 11:58 >> 12:29
2

NAKON DOBRE POLUSEZONE

RK Rudar sanja titulu

Rukometaši pljevaljskog Rudara već dvije sedmice se pripremaju za nastavak prvenstva. Jesenji dio završili su na diobi prvog mjesta sa Budvanskom rivijerom i Lovćenom, ali su uprkos tom uspjehu čvrsto na zemlji i ulogu favorita prepuštaju rivalima.

Rukomet u Pljevljima igra se već 65 godina i za to vrijeme iznjedrio je brojne asove: od Smaja Čengića ljevorukog bombardera preko braće Nenada i Predraga Peruničića do aktuelnog reprezentativnog trija Čepić- Grbović – Ćorsović.

“Imamo veliku bazu djece i to je godinama tako, imamo dobre uslove za treninge od kako se dvorana otvorila, podneblje je tako da se rađaju talentovana djeca, koja vole rukomet. Pljevlja su grad rukometa, uz to i rad i to je recept za uspjeh", kaže trener Rudara Nedim Selmanović.

Rudar je ligašku polusezonu završio na diobi prvog mjesta. No, uprkos tom uspjehu, prednost za titulu i ulogu favorita prepuštaju rivalima.

“Čvrsto smo na zemlji, kad dođe utakmica idemo da pobijedimo, ali s obzirom na kvalitet Budvanske Rivijere i Lovćena u ovom momentu je nerealno očekivati da mi uđemo u trku za titulu”, ističe Selmanović.

Tri generacije rukometaša: kadeti, juniori i seniori, ravnopravno konkurišu za prvi tim, a u klubu trenira još osamdesetak dječaka.

U sklopu priprema za nastavak sezone, Pljevljaci su odigrali jak turnir u Beogradu, a iako rivalima prepuštaju ulogu favorita u borbi za titulu, obećavaju da će pokušati da iskoriste svaku šansu koja im se ukaže.

"Ocjena polusezone je perfektna, da nismo imali taj kiks u prvom kolu protiv Lovćena kući, mislim da bi bilo možda i najbolje u istoriji kluba, ali ne letimo mnogo i sa ovim smo baš zadovoljni, u nastavak ulazimo još spremniji i pokazaćemo se onako kako treba", kaže pivot pljevaljskog sastava Mile Tuzović.

"Rudari" vjeruju da na svjetskom prvenstvu u borbi za medalje neće biti iznenađenja, ali i da je Crna Gora plasmanom u drugi krug ostvarila uspjeh.

U sjenci Svjetskog prvenstva, Pljevljaci nastavljaju pripreme potajno se nadajući da, ako ne ove, onda već sledeće sezone mogu zakoračiti na sami vrh crnogorskog rukometa.

TV prilog: Dejan Kandić

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније