Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

23. 01. 2024. 11:57 >> 12:44
10

MINISTAR SPORTA I MLADIH

Šćekić: Ostajem pri onome što sam rekao, rukometaši imaju potencijala

Dragoslav Šćekić, ministar sporta i mladih gostujući u jutarnjem programu RTCG-a "Dobro jutro Crna Goro", govorio je o ulaganju svog resora u sport, budućnosti razvoja mladih, ali i spornoj izjave gdje je kazao da neće čestitati na pobjedi crnogorske rukometne reprezentacije nad Srbijom i na cjelokupnom nastupu na šampionatu Evrope.

"U prethodnom periodu sam prilično jasno odgovorio po tom osnovu, potrebno je da politika bude izuzeta iz sfere sporta, da se konačno bavimo na pravi način sportom i pomognemo našim reprezentacijama da na najbolji način predststavljaju Crnu Goru. Ja sam čestitao dobru igru, i to je sa reprezentacijom Srbije, i rekao sam da  naša reprezentacija ima veliki potencijal da u budućem periodu napravi dobre rezultate. Sa određenim nijansama koje treba selektor sam da preduzme, ali konačan rezultat ostaje pri onome što sam rekao. Ja bih volio da je to mnogo bolje, ali nismo uspjeli da prođemo drugi krug, i ostaje osjećaj da čekamo neko bolje vrijeme", kazao je Šćekić.

Ministar sporta i mladih je kazao da je reprezentacija napravila veliki pomak, i da ostaje žal što nismo dobili prve dvije utakmice.

"Mogu da govorim kaoo gledalac i kao građanin Crne Gore,jer nisam kompetentan da govorim o bilo kojoj reprezentaciji, bilo kojoj taktici u bilo kojem sportu. Ostaje žal što nismo dobili prve dvije utakmice, bili smo vrlo blizu. Bili su odrđeni momenti koji su moli možda drugačije da se završe, ali lako je gledati i posmatrati, ali drugo je kad igrate i kada na terenu određujete taktiku. Tako da želim da im čestitam, ovo je veliki pomak, smatram da je ovo najbolja muška reprezentacija do sada, i čini mi se da imaju ozbiljnog potencijala da u narednom periodu dobijemo dobre rezultata, ima prostora i potencijala i navijajmo u tom pravcu", kazao je on.

Šćekić je rekao i da i u drugim sportovima postižemo dobre rezultate, i pored male baze i malog broja stanovnika.

"Sport nije samo rukomet, iako mi kao nacija najviše pažnje posvećujemo rukometu. Imamo i druge sportove i mogućnosti da napravimo dobre rezultate. Možemo biti ponosni s obzirom da imamo malu bazu, mali broj stanovnika ali imamo dosta ozbiljnih rezltata i evidentan potencijal da u budućem periodu možemo sa određenom pažnjom, ulaganjem napravimo i iskorak".

Ministar naglašava i da je neophodno ulagati u školski sport.

"Kada govorimo u budućem pristupu smatram da i ono što smo postavili kao plan, jeste ulaganje i davanje šanse školskom sportu, to je osnovna baza da na pravi način pristupimo razvoju sporta. Od malih nogu praktično tog školskog uzrasta djeca se usmjeravaju ka sportu i na najbolji način, prije svega pedagoški se pristupa a onda se usmejravaju shodno svojim anfinitetima ka sportu. To je osnova da kao nacija budemo zdravi i da u budućem periodu stvaramo ozbiljne reprezentacije".

Ulaganje u sport i budžet ove godine je veći nego što je bio slučaj prethodnih godina.

"Mi smo kao ministarstvo sporta i mladih izdvojili rekordna srestva, 11,7 miliona za razvoj sporta u Crnoj Gori i sportske infrastrukture. ne smijemo da zaboravimo segment mladih, nije dovoljno da samo kroz dokumenta pominjemo mlade ljude, jer oni su u pravom smislu budućnost Crne Gore. Za unapređenje sporta i pomoći sportskim savezima izdvojili 50 odsto više sredtava nego u prošlom periodu", kazao je Šćekić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније