Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

11. 04. 2024. 13:03 >> 16:59
Čitaj mi:

selektorka pred prvi meč u noj-ulmu

Bojana Popović: Paragvaj pravi protivnik za ulazak u turnir

Prije četiri mjeseca, u 2. kolu grupe B Svjetskog prvenstva u Danskoj i Švedskoj, rukometašice Crne Gore su se mučile protiv Paragvaja u 1. poluvremenu, ali su u nastavku pojačale tempo i slavile 41:26.

Pitanje pobjednika se ne postavlja ni večeras, pred prvi meč "lavica" na olimpijskom kvalifikacionom turniru, jer je razlika u kvalitetu ogromna. I bilo bi dobro da se u potpunosti ponovi scenario iz Malmea, jer je tim Bojane Popović dva dana nakon Paragvaja nadigrao i Mađarsku i sa maksimalnim učinkom prešao u Geteborg.

Ako bi ovog puta poslije Južnoamerikanki nadvisile i Njemačku, "lavice" bi praktično ispunile san i izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Nakon što su juče putovale osam sati preko Varšave i Štutgarta, jutros su odradile prvi trening u "Ratiofarm areni" u Noj-Ulmu, a Popovićeva je u razgovoru sa Vladimirom Jovićevićem u direktnom uključenju u Jutarnji program poručila da je Paragvaj pravi rival za otvaranje turnira.

"Stigle smo, stanje je nepromijenjeno od polaska. Put je trajao osam sati, polako se navikavamo na kompletan ambijent, došle smo da posjetimo halu, večeras je tek utakmica, tako da imamo cijeli dan da se odmorimo i da odigramo tu utakmicu sa Paragvajem koji je pravi protivnik za ulazak u cijeli turnir. Trebalo bi biti pametan i odigrati maksimalno, ali sačuvati glavne igrače", naglasila je selektorka. 

"Lavice" u petak imaju slobodan dan, a onda za  vikend dvomeč sa Njemačkom i Slovenijom. 

"Trebalo bi sačuvati snagu za te dvije utakmice. Iskreno se nadam da ćemo od starta imati fokus, jer smo na Svjetskom prvenstvu protiv Paragvaja krenuli loše. To su sve utakmice na kojim hoćemo samo da odradimo posao, ali to tako ne može. Paragvaj nije slučajno tu, mora maksimalno da se pristupi svemu i ja se nadam da ćemo imati pristup kakav smo imali protiv Bugarske", dodala je Popovićeva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније