Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

08. 01. 2021. 09:07 >> 09:07

POČINJE U FEBRUARU

Promjena pravila za linijske sudije na AO

Australijan Open počinje u februaru. Organizatori turnira u Melburnu odlučili su da na prvom Grend slemu sezone ne bude linijskih sudija.

Umjesto njih, "sokolovo oko" obavljaće taj posao, što smo vidjeli u završnici prošle sezone i godine.

To će se sigurno svidjeti teniseru Novaku Đokoviću koji je na US Openu 2020. godine diskvalifikovan jer je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Linijske sudije zamijenjene su tehnologijom zbog pandemije koronavirusa, kako bi se izbegao veliki broj zaraza virusom Covid-19.

Na taj korak se odlučio i Australijan Open i neće biti linijskih sudija.

Linijske sudije će ipak biti na terenima tokom kvalifikacija, koje se održavaju u Dohi i Dubaiju.

Đoković je nekoliko puta naglasio da je pravo vrijeme da tehnologija preuzme primat u sportu, a i da je lakše da "sokolo ovo" non stop određuje da li je aut ili nije, s obzirom da je mašina sto posto tačna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније