Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

07. 06. 2021. 19:52 >> 19:55
1

ĐOKOVIĆ

"Volim da igram protiv mlađih igrača u pet setova"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu se na neki način i dopalo što je imao dva seta zaostatka protiv Italijana Lorenca Muzetija u današnjem meču osmine finala Rolan Garosa, pošto misli da može dobro da odigra i pobjeđuje u mečevima u pet setova protiv mlađih igrača.

"Bio sam više nervozan prije početka meča nego kada sam gubio sa 0:2. Iskreno, čak mi se i svidjelo to što sam izgubio dva seta, pošto sam za to vrijeme igrao pod nekom vrstom tenzije i nijesam imao svoje udarce, previše je bilo grešaka, nijesam igrao i nijesam se osećao sjajno u prvih nekoliko setova. Ali čestitam mu što je igrao dobro u važnim trenucima", rekao je Đoković.

Đoković se plasirao u četvrtfinale pošto mu je 19-godišnji Muzeti predao meč u petom setu pri rezultatu 4:0 za prvog tenisera svijeta. Italijan je dobio prva dva seta sa 7:6, 7:6, a zatim je Đoković osvojio naredna dva, 6:1, 6:0.

"Kada sam izgubio drugi set, vratio sam se iz svlačionice na teren i osjećao sam se drugačije. Bio sam drugi igrač. Imao sam bolji osjećaj i samopouzdanje prilikom udaraca i smanjio sam broj grešaka. Počeo sam da igram onako kako je trebalo da igram na početku. Onda sam, pred kraj trećeg seta i početkom četvrtog vidio da se on muči fizički", naveo je Đoković.

"To mi je dalo motivaciju da pokušam da ga više pritisnem i da završim meč. Šteta za tako mladog igrača kakav je on, da vodi 2:0 na Centralnom terenu u svojoj prvoj osmini finala, što nije bio u stanju da fizički održi nivo, makar da pruži sebi priliku da pobjedi u ovom meču", dodao je osvajač 18 Gren slem titula.
Đoković je rekao da vodi da igra pet setova protiv mlađih igrača, pošto je fizički spreman za to i zna kako se igraju takvi mečevi.

"Pobijedio sam u većini mečeva u pet setova koje sam igrao na ovom turniru i u karijeri i mislim da mi to iskustvo pomaže. Ali, on nije imao sreću da završi meč jer je morao da preda, mislim da se mučio od početka četvrtog seta", naveo je 34-godišnji srpski teniser.

Đoković je peti put na nekom Gren slem turniru uspio da nadoknadi dva seta zaostatka. Novinare je poslije konstatacije da je i on kada je bio mlađi predavao mečeve, zanimalo da li igrač mora da bude nešto stariji kako bi bio u stanju da izdrži pet setova.

"Na početku karijere sam se mučio sa povredama i morao sam da predam nekoliko mečeva na Gren slem turnirima. To nije zabavno, to nije nešto što želite da iskusite kao mlad igrač. Ali, u prošlom kolu Muzeti je u pet setova pobijedio Čekinata, nije sada prvi put igrao pet setova. Poslije pet setova je prvi put došao do četvrtog kola", rekao je Đoković.

"To je mješavina emocija i uzbuđenja, ali i pritisak jer ne znate kako će se osjećati jer prvi put igra na Centralnom terenu protiv najboljeg igrača. To je novo iskustvo, a to može da ode na obje strane. Može da ti da dodatnu energiju i snagu, pošto nemaš šta da izgubiš, ali u isto vrijeme može mnogo da ti oduzme pošto kao mlad igrač, možda i dalje razvijaš sposobnost da se mentalno nosiš sa ovakvim pritiscima i očekivanjima. To oduzme mnogo energije", dodao je.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Matea Beretinija, koji je prošao dalje nakon što se Švajcarac Rodžer Federer povukao sa turnira.

"Ima jak servis, jak forhend, dva jaka oružja. On je u formi. Prošlu godinu je dobro završio, a dobro je počeo i ovu godinu, pobijedio je Dominika Tima u Australiji, igrao dobro na ATP kupu. Takođe, dobar je kod dropšota. Veoma je agresivan, veoma je dobar na mreži. U posljednjih par godina je među 10 najboljih, sada je u četvrtfinalu Gren slema i morate da budete na najboljem nivou kako biste imali šansu za pobjedu", istakao je Đoković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније