Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

P.R. [ Beta ]

01. 12. 2021. 10:42   >>  10:45 2

AUSTRALIJAN OPEN

"Vakcinacija obavezna zbog zaštite, a ne da bi se Đoković ucjenjivao"

Ministar sporta države Viktorija Martin Pakula rekao je danas da je obavezna vakcinacija protiv koronavirusa za učesnike Australijan opena uvedena kako bi se zaštitila zajednica, a ne u cilju ucjene prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni saopštili su da svi učesnici moraju biti vakcinisani, a tu odluku kritikovao je otac prvog igrača svijeta, Srđan Đoković, rekavši da se radi o ucjeni.

"Ako ste gostujući strani teniser ili gostujući sportista bilo koje vrste, radi se o vašoj odgovornosti prema zajednici u kojoj ste dočekani. I zbog toga tražimo od međunarodnih teniskih zvijezda da poštuju iste zahtjeve kao i stanovnici Vikotrije. Ne radi se o ucjeni, već da osiguramo da će zajednica biti zaštićena", rekao je Pakula australijanskim medijima, prenio je Skaj.

Đoković je nedavno rekao da ne želi da otkrije da li se vakcinisao, pošto je to privatna stvar.

"Želim da bude jasno da se ja zaista nadam da će Novak Đoković biti vakcinisan i da će igrati na Australijan openu. Ali, ako odluči da to ne uradi, to je njegova stvar", dodao je ministar.

Đoković je rekorder Australijan opena sa devet titula, uključujući i prošlogodišnju. On sa po 20 grend slem trofeja dijeli rekord sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Prvi teniser svijeta nedavno je rekao da nije siguran da li će igrati u januaru u Melburnu i da nije u kontaktu sa organizatorima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније