Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V. [ Beta ]

03. 05. 2022. 20:10 >> 20:19

MASTERS U MADRIDU

Đoković i 18. put bolji od Monfisa za treće kolo Madrida

Prvi reket svijeta, Novak Đoković plasirao se u treće kolo masters turnira u Madridu pošto je danas pobijedio Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2.

Đoković je zadržao maksimalni učinak protiv Monfisa, pošto je ovo bila njegova 18. pobjeda u isto toliko duela protiv Francuza.

Do 18. trijumfa protiv trenutno 21. igrača svijeta stigao je poslije sat i 27 minuta igre i meča u kojem je iskoristio sve tri brejk lopte koje je imao i spasio svih pet sa kojima se suočio.

Srpski teniser je, takođe, ovom pobjedom obezbijedio ostanak na prvom mjestu na ATP listi i naredne nedjelje kada će započeti 369. sedmicu na vrhu svjetskog tenisa.

U prva dva gema današnjeg meča teniseri su bili sigurni na svoj servis, u trećem je Đoković spasio dvije brejk lopte, nakon čega je pri rezultatu 2:2 i 40:40 meč na prekinut na pola sata zbog kiše.

Kad je nastavljen, Đoković je prvo spasio još jednu brejk loptu, a potom je iskoristio svoju prvu na meču i poveo sa 4:2. Taj jedan brejk je bio dovoljan srpskom teniseru da povede sa 1:0 u setovima.

Drugi set je dobro počeo po Đokovića, pošto je u trećem gemu uzeo brejk "sa nulom", a pobjedu je potvrdio novim brejkom u sedmom gemu.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Britanac Endi Marej i Kanađanin Denis Šapovalov.

Ovo je Đokovićevo prvo učešće u Madridu poslije 2019. godine kada je osvojio svoju treću titulu na ovom turniru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније