Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

09. 05. 2022. 18:35 >> 18:35

NAKON 20 GODINA KARIJERE

Nadal: Moje tijelo je kao stara mašina

Španski teniser Rafael Nadal uporedio je danas svoje tijelo sa "starom mašinom", poslije gotovo dvije decenije u vrhu svjetskog tenisa.

Nadal se prošle nedjelje vratio na teren poslije pauze od mjesec dana zbog slomljenog rebra, a u četvrtfinalu mastersa u Madridu izgubio je od 19-godišnjeg sunarodnika Karlosa Alkarasa.

"Moje tijelo je kao stara mašina. Potrebno je vrijeme ponovo sklopiti mašinu. Nije isto kada imate 19 godina i kada imate skoro 36, uz sve probleme kroz koje sam prošao tokom teniske karijere", rekao je Nadal u Rimu.

On je godinu počeo sa 20 uzastopnih pobjeda, a rekao je da taj niz sada ništa ne znači.

"Morate ponovo da izgradite samopouzdanje na svom tijelu, na svojim pokretima i onda ćete ponovo početi da osjećate tenis. Više se radi o tome da budem siguran u svoje pokrete, da vratim brzinu i način kojim moram da igram na šljaci", naveo je Nadal.

Nadal, koji će 3. juna napuniti 36 godina, igra u Rimu kao posljednju pripremu za Rolan Garos, na kome će pokušati da popravi svoj rekord na tom turniru i osvoji 13. titulu.

"Potrebno mi je vrijeme, ali možda će ova nedjelja biti pozitivna, možda neće. Ko zna? Jedino je sigurno da ću nastaviti da se trudim, nastaviću da stičem samopouzdanje i pokušam da budem spreman za sljedeću sedmicu, za naredne dvije sedmice. To je moj cilj ove godine jer nažalost nisam imao drugu priliku da pristupim ovoj sezoni na šljaci zbog svih stvari koje su se dogodile", rekao je Nadal.

Španac je rekorder po broju grend slem titula - 21, a iza njega su srpski teniser Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer sa po 20.

Nadal je osvojio rekordnih 10 titula u Rimu, a na startu tog turnira igraće protiv pobjednika duela Amerikanca Džona Iznera i Argentinca Fransiska Serundola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније